Četiri trika koji će vašu šminku učiniti besprekornom

Izvor: Story, 11.Nov.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri trika koji će vašu šminku učiniti besprekornom

Pogledajte savete profesionalnih visažista i učinite vašu šminku savršenom.

Foto: Profimedia

Ako imate puder odgovarajuće boje (na šta biste i onako trebali pripaziti) i relativno dobar ten, ne morate uvek slediti pravila i stavljati puder na celo lice. Puder stavite samo tamo gde vam je potreban jer će vam koža izgledati prirodnije, a samim tim i mlađe nego da svakodnevno nanosite debeli sloj pudera koji naglašava bore i pore.

Prvo našminkajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << oči i obrve

Ovo je posebno bitno jer make up na očima zapravo treba da diktira ostatak looka, a na kraju - svaku ispravku, poput senke koja može da ostane na obrazima, lakše možete popraviti na čistom nego na našminkanom licu. Nikad ne koristite šljokičaste proizvode na mestima gde imate ožiljke ili proširene pore 

Naime, sjajne čestice iz ovakvih proizvoda reflektuju svetlo i naglašavaju dubinu pora i ožiljaka. Ukoliko imate masnu i debelu kožu s porama, verovatno iz iskustva znate da vam mat finiš pudera i rumenila mnogo bolje pristaje od sjajnih proizvoda. U procesu šminkanja, više se puta odmaknite i pogledajte iz daljine u ogledalo 

Ovaj jednostavan korak osiguraće vam da iz realnije perspektive sagledate svoj make up, odnosno kombinacije boja, tonova i tekstura koje ste stavili na lice.

Izvor: fashion.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.