Carska pita

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carska pita

Ako inače volite pite, ova će vas oduševiti!

Kako joj i ime kaže, carska pita je veoma bogata i prilično "jaka", pa će vas brzo zasititi. Priprema se relativno brzo, a jedini "posao" koji zahteva je da najpre iseckate sastojke.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Četiri jaja

200 grama svežih šampinjona

¾ šolje ulje

Četiri-pet kiselih krastavčića

200 grama šunke

Jedan prašak za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pecivo

200 grama kačkavalja

Biber i so po ukusu

Priprema:

Operite i očistite šampinjone, pa ih iseckajte na listiće, a zatim šampinjone i šunku isecite na kokckice, izrendajte kačkavalj.

U veću posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte. Dodajte jaja i ulje, ponovo mešajte, pa dodajte so i biber po ukusu. Nakon toga, u posudu dodajte i šunku, šampinjone, krastavčiće i kaškavalj, izmešajte.

U pleh stavite papir za pečenje, pa nalijte smesu i pecite u rerni na 200 stepeni dok se po vrhu ne stvori krckava korica.

Koja je vaša omiljena pita?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.