Brzi špageti karbonara

Izvor: Mondo, 05.Feb.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi špageti karbonara

Jedno od najpoznatijih italijanskih jela priprema se lako, a ukus je fantastičan!

Karbonara je klasičan recept za testeninu, koji se već decenijama priprema širom sveta. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za mirisni, svilenkasti sos koji ovaj recept čini bezvremeno ukusnim!

Sastojci:

400 grama špageta (ili druge testenine po izboru)

Tri jaja

100 grama parmezana

Pet kriški suve slanine

Dva čena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << belog luka

Crni biber, so

Priprema:

Špagete stavite u ključalu vodu, posolite je i kuvajte ih po uputstvima sa pakovanja.

U većoj posudi, umutite jaja i narendani parmezan. U tiganju na srednjoj vatri, propržite slaninu iseckanu na kockice. Izvadite komadiće slanine, a u tiganj dodajte iseckani beli luk, i pržite ga dok ne omekša. Dodajte obarene i oceđene špagete, promešajte i skinite sa vatre. Uz neprestano mešanje, prelijte špagete mešavinom jaja i sira, i po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Važno je da mešate kako se jaja ne bi zgrušala, već lepo pomešala sa masnoćom iz slanine i drugim sastojcima.

Karbonara se, tradicionalno, pred serviranje začinjava velikom količinom crnog bibera, i po potrebi uz još parmezana.

Koji je vaš omiljeni sos za testeninu? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.