Brzi kolač sa breskvama

Izvor: Mondo, 09.Avg.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi kolač sa breskvama

Sladak, svež, i neverovatno lak za pripremu!

Ovo je idealan recept za sve koji žele lep desert, a nemaju previše iskustva u kuhinji. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a nema šanse da vam ne uspe!

BEZ GREŠKE: Ovako se kupuju i čuvaju breskve

Po želji, breskve možete zameniti bilo kojim drugim čvrstim voćem - šljivama, jabukama, kruškama, nektarinama...

Sastojci:

185 grama brašna

Dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kašičice praška za pecivo

125 grama putera

115 grama smeđeg šećera

115 grama prah šećera

Četiri zrele breskve

Kašičica ekstrakta vanile

Jedno jaje

185 mililitara mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Podmažite i obložite pleh dimenzija 20x30 cm. Prosejte brašno i 1,5 kašičicu praška za pecivo, a onda prstima umešajte puter isečen na kockice. Dodajte obe vrste šećera i gnječite prstima dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Pola smese utisnite u pleh u ravnom sloju. Breskve oljuštite i isecite na kriške srednje debljine, i poređajte ih po testu.

U drugu polovinu smese, umešajte pola kašičice praška za pecivo, umućeno jaje i mleko. Ne brinite ako vam ova mešavina deluje neujednačeno i ima grudvice, to će se "izjednačiti" u rerni!

Prelijte ostatkom smese kolač u plehu, i rasporedite tako da ravnomerno prekriva breskve. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju. Isecite na kocke i poslužite, po želji uz kuglu sladoleda od vanile. Ovaj kolač se može servirati i topao, i hladan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.