Izvor: Mondo, 09.Avg.2016, 13:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Brzi kolač sa breskvama
Sladak, svež, i neverovatno lak za pripremu!
Ovo je idealan recept za sve koji žele lep desert, a nemaju previše iskustva u kuhinji. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a nema šanse da vam ne uspe!
BEZ GREŠKE: Ovako se kupuju i čuvaju breskve
Po želji, breskve možete zameniti bilo kojim drugim čvrstim voćem - šljivama, jabukama, kruškama, nektarinama...
Sastojci:
185 grama brašna
Dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kašičice praška za pecivo
125 grama putera
115 grama smeđeg šećera
115 grama prah šećera
Četiri zrele breskve
Kašičica ekstrakta vanile
Jedno jaje
185 mililitara mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Podmažite i obložite pleh dimenzija 20x30 cm. Prosejte brašno i 1,5 kašičicu praška za pecivo, a onda prstima umešajte puter isečen na kockice. Dodajte obe vrste šećera i gnječite prstima dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Pola smese utisnite u pleh u ravnom sloju. Breskve oljuštite i isecite na kriške srednje debljine, i poređajte ih po testu.
U drugu polovinu smese, umešajte pola kašičice praška za pecivo, umućeno jaje i mleko. Ne brinite ako vam ova mešavina deluje neujednačeno i ima grudvice, to će se "izjednačiti" u rerni!
Prelijte ostatkom smese kolač u plehu, i rasporedite tako da ravnomerno prekriva breskve. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju. Isecite na kocke i poslužite, po želji uz kuglu sladoleda od vanile. Ovaj kolač se može servirati i topao, i hladan.