Brze tortice sa plavim sirom i spanaćem

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brze tortice sa plavim sirom i spanaćem

Kada se najave gosti, samo ih ubacite u rernu!

Predstavljamo vam recept za tortice od lisnatog testa, sa spanaćem i plavim sirom, idealne za "iznenadne" goste. Ukusne su, mirisne i zasitne, a prave se za tili čas.

Sastojci:

250 grama lisnatog testa

100 grama spanaća

100 grama sira sa plemenitim plesnima

Susam

12 oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Spanać prelijte >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ključalom vodom u činiji, i ostavite da stoji dok razvijate lisnato testo na debljinu od pola centimetra. Plavi sir usitnite viljuškom.

Isecite lisnato testo na 12 kvadrata, na centar stavite najpre malo sira, pa malo oceđenog spanaća. Presavijte sva četiri ugla testa ka centru, a zatim na centar stavite po jedan orah. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, pospite susamom i pecite desetak minuta.

Koje je vaše omiljeno brzo posluženje? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.