Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Mar.2010, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci otkazali tradicionalnu trku za koturom sira

LONDON - Tradicionalna trka za koturom sira koja se svake godine održava u Engleskoj otkazana je zbog bezbednosnih razloga.

Učesnici ovog neobičnog takmičenja, koje je ove godine trebalo da se održi 31. maja, okupljaju se na brdu Kuper kod Gločestera, na jugozapadu Engleske, i najvećom brzinom spuštaju se njegovom strmom padinom jureći za koturom lokalnog kačkavalja.

Takmičenje se, međutim, pokazalo kao dosta opasno. Prošle godine među posmatračima trke onesvestilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se šestoro ljudi, dok je više od 50 učesnika zadobilo povrede među kojima je bilo običnih kontuzija, ali i težih povreda kao što su frakture ruku i nogu.

Ove godine organizatori su odlučili da otkažu trku iz bezbednosnih razloga. Oni takođe ističu da prostorni kapacitet lokaliteta nije dovoljan da primi sve zainteresovane za učešće u trci kojih je svake godine sve više. Prošle godine za učešće u trci prijavilo se preko 15.000 ljudi, što je tri puta više od kapaciteta lokaliteta.

Ovo nije prvi put da se trka otkazuje. To je bio slučaj 1998. godine, nakon brojnih nezgoda u prethodnoj godini, kao i 2001. kada trka nije održana zbog slinavke i šapa.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.