„Braća ne znaju gde biju“: Novi kružni tok u Tesliću izazvao haos u saobraćaju (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 04.Jan.2023, 11:46

„Braća ne znaju gde biju“: Novi kružni tok u Tesliću izazvao haos u saobraćaju (VIDEO)

Kružni tokovi su sve popularniji na Balkanu, pa iako bi trebalo da rasterete sobraćaj sa frekventnih raskrnica i olakšaju muke vozačima, našim ljudima za volanom ipak treba malo vremena da se naviknu na način kako funkcioniše ova „inovacija“.
To se naravno ne odnosi na Beograđane, pošto već decenijama imaju Slaviju, pravu noćnu moru za vozače iz manjih sredina, koje neretko obliva hladan znoj pre nego što se upuste u ovu „avanturu“.
Međutim, i u manjim gradovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se sve više grade, neretko i tamo gde nema nikakve potrebe za njima – na novosadskom Novom Naselju izgrađena su čak dva na malom prostoru, a nikome i dalje nije jasno nije jasno čemu zaista služe, pošto vode na – parking.
Pre nego što se vozači priviknu na vožnju u kružnom toku, često dolazi do komićnih situacija, a najnovija nam dolazi iz Teslića u Republici Srpskoj.
Vožnja u suprotnom smeru prema sopstvenim pravilima Naime, na snimku koji je preplavio društvene mreže, vidi se da je u potpunosti zbunio vozače, pa ga svako koristi kako zna i ume, prema nekim svojim pravilima.
Tako je na Tviteru objavljen video, koji traje minut, a za ovaj vremenski period, čak pet vozača je odlučilo da preseče put i „prečicom“ dođe do izlaza – u suprotnom smeru!
HAHHAHAHHAHAHA JUČE OTVOREN KRUŽNI TOK U BOSNI, U TESLIĆU. BRAĆA NEZNAJU DE BIJU HAHAHAHAAHAHAHAHAH pic.twitter.com/EJYeCm7VaI
— Neguj mo srbski (@Neguj_mo_srbski) December 31, 2022

Očito da na obuci u auto školi nisu bili prisutni na ovom času, a snimak je postao viralan i na TikToku, uz prigodnu muzičku podlogu.
@dejab77
Kad se otvori #kruznitok #teslic #idegas #fy #fyp #neiperte
♬ original sound – Balkanika
Naravno, usledila je gomila komentara na ovu komičnu situaciju.
„Kružni toče, misterijo stara“ „Kad bi bile linije, ja mislim da bi znali kuda treba voziti“, „Ali bar je ‘crveni’ sačekao da prođe ‘beli’. On ide udesno, dobro, lepo, polako bez žurbe“, „Najkraći put bolan… Je*o kružni tok“, „Upropastiše ih“, „Makar ima originalni bazen u okviru kružnog toka,  ko se ne snađe, da se malo ‘okupa'“.
„Brat koristi skraćenu varijantu…“, „Hahaha, imam rod i tetku u Tesliču….nadam se da če rođo preživeti kružni tok“, „Preko preče, a okolo bliže“, „Polukružni tok“, „Kružni toče, misterijo stara“, „Balkan je čudo“, „Ajmo Bosno moja“, „Teslić Njujork“, zabavljali su se ljudi u komentarima.
Neki su se dosetili i da podsete i na sličnu situaciju iz Užica, od pre nekoliko godina.
Kružni tok u dva smera #užice pic.twitter.com/h7kasuDbJB
— UŽICE – OGLASNA TABLA (@Oglasnatablaue) November 8, 2017

Na ovim prostorima, očito da kružni tokovi predstavljaju misteriju za većinu vozača, ali vreme čini svoje, pa se nadamo da će stanovnici Teslića uspeti da ga „provale“, pre nego što dođe do ozbiljnijeg udesa.
Ušao u suprotan smer, sve blokirao pa postao legenda kružnog toka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.