Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2023, 08:41

Braća iz Rijeke prodavala krofne da pomognu lečenje Nininog oca (FOTO)

Devojčica Nina iz Novog Sada digla je celu Srbiju na noge kada se saznalo da svakodnevno prodaje krofne kako bi prikupila novac za lečenje svog oca.
Za to se čulo ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje.
Podrška je došla i iz Hrvatske, od braće iz Rijeke, prenosi 021.
„Braća iz Hrvatske (Rijeke) skupljali novac za oca male Nine iz Novog Sada, tako što su prodavali krofne. Radi se o curici koja je takođe prodavala krofne u Novom Sadu (čiji je otac >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bolestan). Braća su skupila 650 evra, te su novčana sredstva uplaćena na račun Zorana Ninkovića.
Oni su, takođe, izrazili želju da se upoznaju s Nininom porodicom, te kada se Ninin tata oporavi da budu njihovi gosti u Hrvatskoj“, stoji u objavi na Instagram stranici official.bih.srb.hr.cg.
Oni su krofne prodavali u Kraljevici.








View this post on Instagram


















A post shared by Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG (@official.bih.srb.hr.cg)


Podsećamo, Novosađani su u utorak, 27. juna, čekali u redu da pomognu maloj Nini da skupi novac za lečenje oca.
Tada su se krofne prodavale na Trgu slobode, a pre toga je Nina sa svojom majkom krofne prodavala u Veterničkoj 51, na Adicama.
Za nekoliko sati, u centru je prikupljeno 1,5 miliona dinara. To je omogućilo da Zoran ode na pregled u Moskvu.
Kako je objavila porodica Ninković, nakon obavljenih pregleda u Moskvi utvrdiće se koliko je tačno novca potrebno za njegovo kompletno lečenje.
Akcija skupljanja novca će se nastaviti, a javnost će naknadno biti obaveštena.
Nakon akcije na Trgu slobode, oglasili su se Ministarstvo zdravlja i ministar finansija Siniša Mali nudeći pomoć.
Možete da pomognete i uplatom na dinarski račun 160-600000173151063 ili devizni RS35160600000173153003 – Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e.
Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.
Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.
Nina putuje sa tatom u Moskvu!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.