Bolja od Ajnštajna i Stivena Hokinga: Dvanaestogodišnja devojčica na IQ testu osvojila 162 boda!

Izvor: Story, 05.Avg.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja od Ajnštajna i Stivena Hokinga: Dvanaestogodišnja devojčica na IQ testu osvojila 162 boda!

Nikol Bar je dvanaestogodišnja devojčica iz Engleske koja je na IQ testu osvojila neverovatna 162 boda – dva boda više nego što su postigli Albert Ajnštajn i Stiven Hoking.

foto: Twitter screenshot

Devojčica objašnjava da je bila u šoku kada je saznala rezultat testa.

- Nisam to očekivala - rekla je Nikol.

Britanski mediji pišu kako je Nikol rešavala kompleksne matematičke zadatke još sa deset godina, a uz to voli da čita, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << peva i glumi.

- Još kada je bila mala devojčica uočavala je greške u knjigama i časopisima. Ona je srećna, vesela devojčica koja uvek sebi daje više domaćih zadataka - kaže devojčicina majka, Doli Baklend.

Inače, pre dva meseca još dvoje dece postiglo je takođe savršene rezultate. Desetogodišnji Ahil Juher iz Blekburna i trinaestogodišnja Neha Remu.

Pročitajte i: Životna priča Mileve Anštajn: Briljantan um u senci najveće ljubavi

Mensa, međunarodna organizacija koja okuplja natprosečno inteligentne ljude, ima više od 120.000 članova širom sveta. Kako biste postali član Mense, morate ostvariti izuzetno visoke rezultate na IQ testu, a manje od jednog procenta ispitanika postigne maksimalni rezultat.

Kako navodi En Klarkson, predstavnica Mense, Nikolini rezultati svrstavaju je u sam vrh populacije kad je reč o inteligenciji.

Izvor: Kurir

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.