Bio je smeće od automobila, a danas je dragulj za kolekcionare VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 08:46

Bio je smeće od automobila, a danas je dragulj za kolekcionare VIDEO

Trabant je još pri kraju milenijuma bio bezvredan automobil, koji je najčešće bio napušten na smetlištima i na taj način bio svedok minulih vremenima. Ali to se sve promenilo, pošto je u današnje vreme prava kolekcionarska poslastica.

Iako je prošlo više od 60 godina od njegovog predstavljanja, ovaj auto je za mnoge bio i ostao predmet podsmeha kako zbog plastične karoserije, tako i zbog malog dvotaktnog motora. Jedino što je bilo i ostalo simpatično, jeste njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dizajn.

Trabant sada ima status oldtajmera, a u Nemačkoj je vrlo tražena roba. Padom Berlinskog zida, automobilski vizionari su doslovno besplatno mogli da krenu u skupljanje svojih primeraka Trabanta za koje sada mogu dobiti i do 30.000 evra.

I ne samo to. Iako se automobil ne proizvodi već 32 godine, procenjuje se da broj Trabanata u svetu ne opada. Prema nekim podacima, 2017. godine u Nemačkoj je bilo registrovano 34.500 primeraka, 2021. godine 38.173, a najnoviji podaci koje iznosi portal "24ur" govore da je danas na putevima i do 40.000 tih automobila.

Prema nekim informacijama, godišnje se registruje i do hiljadu novih vozila, navodi se u analizi nemačke istraživačke agencije "CAR".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.