Bijonse samo u slici, bez ijedne reči

Izvor: Politika, 20.Avg.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijonse samo u slici, bez ijedne reči

Pevačica krasi naslovnicu septembarskog „Voga”, među 832 strane je i serija njenih fotografija, ali nema ni jedne izjave

Bijonse, jedna od najvećih pop zvezda današnjice, krasi naslovnicu septembarskog izdanja američkog „Voga”. Osim editorijala za koji se slikala u kreacijama vodećih dizajnera: Marka Džejkobsa, Stele Makartni, ateljea „Versače” i „Živanši”, među 832 strane nema ni jedne njene izjave.

Ovo atipično rešenje za poznatu „modnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Bibliju”, da osoba koja je odabrana da bude nosilac izdanja nema izjavu, dalo je povoda analitičarima da se pozabave enigmom. Analizirane su čak naslovnice poslednjih pet godina i utvrđeno da je Bijonse jedina zvezda kojoj je data takva sloboda. U prethodnim suretima, na korici ovog časopisa bila je aprila 2009. i marta 2013. Vlasnica 20 „Gremija” (rekorder je i po broju nominacija za ženskog izvođača – 52) imala je i intervjue.

Sada se, čini se, izborila da ignoriše medije iako oni ne ignorišu nju, i da svetu više ništa ne priča. Čak ni redakciji na čijem čelu je nimalo manje uticajna dama – Ana Vintur. Tumačenje je da je upravo dogovor njih dve rezultirao ovakvim rešenjem.

„Vog” je poznat ne samo kao modni časopis već i štivo u kome se sa poznatih skidaju zastori, sa njihovih života i duša. Ide se i u trivije – zagleda se u tašne, istine radi, skupe „birkinke” glumice En Hatavej ili se ronda po kuhinji zajedno sa Skarlet Johanson.

Neobičnost je potkrepljena podatkom da je prva dama Mišel Obama imala ton, tj. dala je intervju za „Vog” kada se slikala za naslovnicu. Misterija neme Kvin Bi, kako često nazivaju pevačicu, dodatno se boji ukazivanjem da dve godine nema postova na „Tviteru”. Podseća se i da je od sredine 2013. prestala da daje intervjue „licem u lice” kao i da sve manje sarađuje putem pisanih odgovora i snimljenih video-materijala sa redakcijama.

„Vašington post” je u maju citirao neimenovanog člana njenog tima koji je rekao da Bijonse poslednju godinu i po nije odgovorila ni na jedno novinarsko pitanje.

Međutim, pevačica, koja je poslednju turneju „The Mrs Carter Show” započela 15. aprila 2013. u Beogradu, vrlo je aktivna na „Instagramu” i „Tambleru”. Upravo na nalozima na ovim mrežama sredinom avgusta objavljene su slike i video-zapisi sa snimanja za „Vog”. Samo na „Instagramu” pevačica ima 43,5 miliona pratilaca.

Magija prvog jesenjeg broja „Voga”

Bijonse je prva pevačica afroameričkog porekla koja se našla na naslovnici septembarskog broja „Voga”. Ujedno je i treća dama crne boje kože kojoj je data takva mogućnost. Pre nje izdanje sa najvećim brojem strana i reklama krasile su glumica Hali Beri 2010. i model Naomi Kembel septembra 1989. godine.

Septembarska izdanja prestižnih časopisa najčešće su i najtiražnija. Ne čudi otuda što je izbor lica za naslovnu stranu stvar prestiža i težak izbor za urednike. Tako će se na kioscima u SAD čitaoci opredeljivati za kupovinu: „Harpers bazara” na čijoj je naslovnici Šeron Stoun, „Najlona” sa Kristen Stjuart, „Ela” sa Kirom Najtli, Majle Sajrus na izdanju „Meri Klera”…

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.