Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bicikl i(li) seks

Vašington -- Vožnja bicikla može negativno uticati na seksualne odnose, odnosno seksualno funkcionisanje.

Veliki broj nedavno objavljenih medicinskih studija navodi da neodgovarajuće sedište zaustavlja cirkulaciju krvi u genitalijama, što može dovesti do impotencije kod muškaraca, ali i problema kod žena jer može doći do poremećaja krvnih sudova i inervacije klitorisa, što kao posledicu može imati nemogućnost doživljavanja orgazma.

Rezultati desetak istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljenih od 2000, sažeto predstavljenih u tri članka objavljena u medicinskom časopisu Journal of Sexual Medecine, pokazuju da 80 odsto muškaraca u SAD koji redovno voze bicikl pate od impotencije u različitim stadijumima. Urolog Irvin Goldštajn kaže da muškarcima koji koriste trkačke bicikle, čija su sedišta dugačka i ravna, preti veća opasnost od impotencije.

Treba reći da osobe koje samo povremeno voze bicikl nemaju pomenute probleme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.