Izvor: B92, 01.Apr.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnik ostavio 800 000 evra

Stokholm -- Jedan švedski beskućnika, koji je živeo od sakupljanja limenki, za sobom je posle smrti ostavio više od 789 000 evra u akcijama i zlatnim polugama.

Osim što je preturao po smeću u lučkom gradu Skelftea, na severu Švedske, Kurt Degerman, poznat i kao "Limeni Kurt", bio je i prvorazredni berzanski broker koji je mudro investirao ono malo novca što je zarađivao od prikupljene ambalaže.

Kada je umro od srčanog udara pre dve godine, ispostavilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njegova imovina vredi oko 789 000, da je vlasnik kuće i bankovnog računa sa 4 500 evra, kao i da je imao 124 zlatne poluge u vrednosti od 282 000 funti.

Kad nije krstario ulicama na svom biciklu, neslućeni finansijski genije je vreme provodio čitajuci berzanske izveštaje i proučavajući tržište akcija.

Svu njegovu imovinu nasledili su njegov ujak i mlađi rođak koji ga je redovno posećivao potkraj života.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.