Beograđanka zbog ljubavi smršala 30 kilograma

Izvor: 24sata, 13.Avg.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanka zbog ljubavi smršala 30 kilograma

Sve što vam treba da biste smršali 30 kilograma je čvrst karakter, dobra motivacija i malo ljubavi... Ako ne verujete, pitajte nju - Jana Jovanović (27) je smršala 30 kilograma bez problematičnih pilula, skupih saveta nutricionista i napornih vežbi.

VOLJA - Ljubav je bio početni “impuls” za dramatičnu promenu Janinog života i izgleda. Čitav proces mršavljenja, koji je trajao 18 meseci, pokrenula je kako bi se bolje osećala i više uživala u ljubavi sa svojim dečkom. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Svoje “putovanje” je počela sa 110 kilograma, a danas ima 79.

- U svemu mi je dosta pomogla i sestra, koja mi je predložila da, za početak, makar iz ishrane izbacim proizvode od belog brašna koje sam kupovala u pekarama, u kojima sam se često hranila. Posle dva meseca smršala sam pet kilograma, a nakon toga odlučila sam da potpuno promenim ishranu: izbacila sam i beli šećer, razne čipseve i nezdrave grickalice, počela više da jedem povrće, a od mesa samo piletinu i ribu. U pekari sada kupujem isključivo integralno pecivo, testeninu od heljde, a grickalice kupujem u prodavnicama zdrave hrane - kaže Jana za “24 sata”. Ipak, kako naglašava, najvažnija promena bila je uvođenje pet redovnih dnevnih obroka i obavezan doručak, koji je ranije uglavnom preskakala. Ovu “dijetu” ona bi preporučila svima: jedina mana joj je to što rezultate ne donosi odmah, kao često nezdrave kure mršavljenja.

Jana sa 79 kg

- Nema tu nikakve posebne mudrosti: samo volja, podrška i zdravija ishrana. U početku je teško, organizmu je potrebno vreme da se navikne na novi režim ishrane. Takođe, zdravija hrana jeste skuplja, ali više zasiti. Danas težinu održavam samo odlaskom na fitnes - sa vežbanjem sam počela tek nakon što sam izgubila oko 20 kolograma - navodi ona.

Jana sa 79 kg

Jana kaže i da ne treba da se plašite ako s vremena na vreme “zgrešite” i pojedete neki kolač. Za izdržavanje ovog dugotrajnog procesa potrebno je da ne stavljate sebe pod neizdrživ pritisak i rezultati će stići.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.