Bele ledene kocke

Izvor: JavneVesti.com, 20.Mar.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bele ledene kocke

Bele ledene kocke
 

 
Za testo:
7 belanaca
10 kašika šećera
7 kašika brašna

Preliv za koru:
3 dl mleka
3 kašike šećera

Fil za dekoraciju_
100 g šlaga u prahu
1,5 dl hladnog mleka

Za fil:
0,5 l mleka
7 žumanaca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
1 vanilin šećer
250 g margarina

Priprema
1 Za koru umutiti belanca sa šećerom, kad bude čvrsta masa lagano umešati brašno. Podmazati pleh 30x20 i peći na 180 stepeni 30 minuta.
2 Dok se kora peče skuvati fil, staviti mleko na vatru, u posudu sjediniti žumanca i šećer, dodati brašno i vanilin šećer i lagano dodavati u vrelo mleko stalno mešajući da se ne stvore grudvice. Posebno umutiti mikserom margarin i dodati u prohladjen fil, sve zajedno dobro sjediniti.
3 Ugrejati 3 dl mleka i dodati 3 kašike šećera pa preliti preko kore koja se prohladila odozgo premazati filom na kraju ukrasiti umućenim šlagom. Rashladiti, seći na kocke i služiti.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.