Bečke bunde za 500 dinara

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečke bunde za 500 dinara

Da je kriza uveliko zakucala na vrata Šapčana, govori i to što se skoro polovina građana odeva, obuva, kupuje tehniku i druge stvari ne u buticima u centru i novootvorenoj „Rodi“, gde su cene garderobe i obuće basnoslovne, već na buvljaku polovne robe.

Na ovoj pijaci, koja se nalazi u gradskom naselju Kamičak kod stočne pijace, po zemlji su prostrti najloni, a na njima gomile svega i svačega. Prodavačica Svetlana Jovanović iz Petlovače otkriva odakle joj roba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
- Moji roditelji žive u Beču i tamo sakupljaju bačenu robu ili je kupuju plaćajući evro ili dva po kilogramu, pa je meni šalju kamionima. Ja to prodajem na komad i tako nešto zaradim - objašnjava nam Svetlana. Od drugih prodavaca saznajemo da roba u džakovima stiže uglavnom iz Austrije.

Ana Đelić otkriva nam još veće pikanterije.

- Moje mušterije nisu samo penzioneri, već i gospođe i mlade devojke. Dolaze mi domaćice, penzionerke, ali i doktorke, službenice iz suda, velike dame koje znaju da iz ove gomile izvuku i poneku novu stvar. Bunde od prirodnog krzna prodajem po 500 dinara, kao i kapute.

KO NOVO KAD OPERU

Oni koji kupuju kažu da nisu „gadljivi“ na garderobu koju je neko pre njih nosio, jer „sve dobro operu, pa izgleda kao novo“.

- Nije da nemam, mogu da kupim i u prodavnici, jer u ovoj krizi spadam u malo imućnije, ali volim da kupim i na buvljaku, ne samo krpice već i retku lampu ili vazu. Sva sreća da prodavci nemaju pojma koliko vredi, pa mnogo toga dobijem za bagatelu - kaže jedna Šapčanka odbijajući da se predstavi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.