Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2022, 20:53

Bebe koje krvare kao modni dodatak: Ogavan snimak sa Balenciaga revije (VIDEO)

Praktično nikada nijedan skandal u modnom svetu nije dosegao razmere kao ovaj u čijem se središtu španski brend Balenciaga. Bes javnosti je takav da se u pitanje dovodi čak i budućnost brenda, a internet korisnici ne prestaju da pronalaze nove dokaze da sa čitavom idejom koja stoji iza ove modne kuće nešto ozbiljno nije u redu.
I ranije je bilo simptomatičnih, prilično bizarnih, pa i jezivih detalja na njihovim revijama i u vizuelnom identitetu, ali to nikada nije doprlo do širokih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << masa.
No, u jeku optužbi da su u najnovijoj kampanji zloupotrebili mališane i seksualizovali decu isplivali su brojni sporni snimci i fotografije.
Jedan od snimaka nastao je neposredno pred početak Balenciaga revije, a prikazuje manekena koji otkriva sadržaj torbe koju nosi. On kao rekvizit nosi lutku devojčice, dok u torbi ima i cuclu, plišanu igračku i pelenu (krvavu), a sve izgleda prilično jezivo, posebno u svetlu toga što sadržaj torbe niko ne vidi, pa se nameće pitanje zašto su odabrani baš ti predmeti?
There’s absolutely no justifiable explanation for why there’s a fake baby blood soaked rag to go with a fake baby in a bag at a Balenciaga fashion show. A bleeding baby isn’t a fashion accessory. Child abuse and exploitation isn’t fashion or an „artistic statement“. It’s demonic pic.twitter.com/vwPIVuvB0J
— Landon Starbuck (@LandonStarbuck) November 27, 2022

Kako to zapravo izgleda pogledajte u priloženom snimku, a mi prenosimo komentar Lendon Starbak, aktivistkinje za zaštitu dečjih prava, koja je ovaj video i podelila.
„Ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje zašto je lažna beba i pelena natopljena krvlju koja ide uz lažnu bebu u torbi na modnoj reviji Balenciage. Beba koja krvari nije modni dodatak. Zlostavljanje i eksploatacija dece nisu umetnost ili moda. To je demonsko i predstavlja zlo. Ništa od ovoga nije novo. Već dugo smo svedoci toga u Holivudu, zabavnoj i modnoj industriji. Jednostavno nismo obraćali dovoljno pažnje, a oni koji su govorili o tome bili su ignorisani ili prozvani teoretičarima zavere“, napisala je ona.
U međuvremenu, skandalozne fotografije sa navodno ličnog Instagram profila Lote Volkove, jedne od glavnih dizajnerki ovog brenda, ne prestaju da potresaju javnost.
More from her Instagram
Im glad they showed integrity and cut ties with Ye pic.twitter.com/rDkibup3dJ
— Jake Shields (@jakeshieldsajj) November 28, 2022

Sa druge strane, poznata modna kuća se ograđuje od svega na vrlo nevešt način, ističući da nisu imali kontrolu nad onim što se dogodilo. Nepotrebno je naglašavati da je brend brzo povukao oglase, a sada osuđuje kontroverznu kampanju, pišući: „Naše plišane torbe sa medvedima i kolekcija poklona nisu trebalo da budu predstavljene sa decom.“
Predstanici brenda „Balenciaga“ u ponedeljak su predali tužbu protiv produkcijske kuće koja je kreirala uznemirujuću reklamnu kampanju. Španska modna marka tuži kompaniju za produkciju reklama North Six Inc. kao i scenografa Nikolasa Des Žardinsa i njegov brend. Podvlače da su oni namerno uključili sudske spise u reklamu, a da o tome nisu obavestiili rukovodice.
– Bio je to zlonameran i u najmanju ruku izuzetno nepromišljen potez – zaključili su.
Izvor: Žena
Tvorci Balenciaga reklame gaje strast ka vezanoj deci i žrtvovanju đavolu (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.