Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2023, 13:26

Bajaga se na privatnoj klinici leči od alkoholizma, jetra mu praktično uništena

Poznati rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, navodno je završio na lečenju alkoholizma na jednoj privatnoj ruskoj klinici za lečenje bolesti zavisnosti u Zemunu.
Bajaga se obratio za pomoć u odvikavanju od alkohola i ozbiljnih zdravstvenih problema koje ima s jetrom, pa je u bolnicu u kojoj je ležao redovno dolazio internista koji radi u susednoj državnoj ustanovi, a povremeno je angažovan i privatno, piše N portal.
– Internista iz Specijalne bolnice za interne bolesti obilazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je Bajagu u privatnoj klinici u kojoj je bio smešten. On je pratio njegovo stanje s obzirom na to da mu je jetra usled dugogodišnjeg konzumiranja alkohola maltene potpuno uništena. Zbog toga je na kraju i pristao na lečenje jer je poznato da se oni koji imaju problem s pićem teško odluče na ovaj korak. Kod nas je pogotovo društveno prihvatljivo da se pije i nazdravlja u svim prilikama, pa retko ko, i kada to već postane ozbiljan problem, hoće to da prizna i prihvati, a kamoli da ode na lečenje – priča izvor upućen u Bajagino zdravstveno stanje, pa nastavlja:
– Momčilo je u poslednji čas rešio da uzme stvari u svoje ruke i dođe na ovu poznatu kliniku, na kojoj se uspešno leči alkoholizam. To jeste dugotrajan proces i obuhvata fazu bolničkog ili intenzivnog lečenja i fazu produženog lečenja. Psihički problem kod potpune apstinencije od alkohola se još i nekako da rešiti, ali štetne posledice koje je dugogodišnja zloupotreba alkoholnih pića ostavila na organe poput jetre je nešto teže sanirati. Zato je svakodnevno nadgledanje i praćenje interniste u Bajaginom slučaju bilo najvažnije.
Bajaga više nije hospitalizovan, ali redovno dolazi na seanse, to jest, preglede koji su u sklopu njegovog lečenja – istakao je izvor.
– On je pušten kući, ali je stalno pod nadzorom lekara, u smislu da redovno dolazi na zakazane seanse koje podrazumevaju njegovu terapiju. Kada je oštećenje jetre u pitanju, posebno kada je ona oštećena zbog alkohola, veoma je bitno da pacijent bude disciplinovan, a Bajaga to svakako jeste.
Bajaga se razveo posle 33 godine braka, a sad je pokazao i novu devojku (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

BAJAGA DEMANTOVAO DA JE BIO NA LEČENJU OD ALKOHOLIZMA Muzičar se oglasio nakon što je isplivala vest o boravku u klinici

Izvor: Blic, 04.Jul.2023

Danas je odjeknula vest da je čuveni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga navodno završio na lečenju alkoholizma na jednoj privatnoj ruskoj klinici za lečenje bolesti zavisnosti u Zemunu, a on se sada oglasio javno ovim povodom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.