BRAAAMS- platite na izlazu!

Izvor: Story, 12.Nov.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAAAMS- platite na izlazu!

Kako bismo saznali koliko cenimo teatar, festival BRAAAMS je odlučio da na kreativan način proveri svoju publiku.

Foto: Promo

Ulaz na sve predstave je besplatan – plaća se na izlazu! Ulaznice za predstave mogu se preuzeti od 20. do 23. novemba u glavnom holu Doma omladine Beograda, od 17 do 21 čas. Obavezno je imati ulaznicu, a na izlazu se ostavlja novac u kutije predviđene za to, od 5 do 500 dinara, koliko ko smatra da predstava zaslužuje.

Pojavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << medija koji u komunikaciji koriste fabrikovane dokumentarne postupke, teatar, čija je priroda odnos in vivo, ovde i sada - teško da ima nešto novo da ponudi. Rijaliti programi, vlogovi i druge vrste ličnih ispovesti preko društvenih mreža i novih medija, pored pet minuta slave, sa današnjim generacijama rađaju novi duh vremena. U eri elektronske komunikacije, muzika je, zahvaljujući živim nastupima, ostala jedna od retkih autentičnih/autohtonih umetnosti. Odnos sa posmatračem je jedinstven, bez obzira na prateće elemente zastrašujući mastodonske industrije zabave. U spoju sa pozorištem, i muzika i pozorište dobijaju onaj model, značenje i značaj koji je ono imalo na samom svom nastanku.

Većina nas rođenih u prethodnom veku ima predstavu o Domu omladine Beograda kao o važnom mestu za kako domaću, tako i stranu muzičku scenu. Ovogodišnji  festival  Braaams u Domu omladine Beograda upravo spaja te dve, odavno, razdvojene umetnosti. Predstave sa muzikom, predstave o muzici, zvuk kao sredstvo estetske i poetičke vrednosti postaviće još jedno provizorno pitanje: koliko cenite kulturu? U vilajetu u kome je istovremeno prisutna transparentna licitacija prostote i varvarska estradizacija afirmisanja kulture, slabo ko da može da ima ideju o ceni i vrednosti.

Na programu će se naći mnogobrojne predstave među kojima su: Inner lights, Dream of life, Loša kopija života, Narodna drama, kao i projekcija eksperimentalnog filma Čekajući GOD-a.

Festival Braaams nudi šansu za uspostavljanje odnosa cene i vrednosti – ulaz na sve predstave je besplatan, na izlazu se plaća između 5 i 500 dinara, koliko ko proceni da predstava vredi.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.