Izvor: B92, 03.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 ponovo dobio IT Globus

Beograd -- Sajt www.B92.net osvojio je, po drugi put u tri godine, nagradu IT Globus za najbolji veb-sajt.

U petak uveče dodeljene su nagrade IT Globus časopisa "Mikro PC-World". Nagrada IT Globus dodeljuje se za najbolje IT proizvode u SCG u protekloj godini, a pobednike proglašavaju urednici časopisa Mikro. Izuzetni rezultati koje je veb-sajt B92 postigao tokom 2005. godine bili su dovoljan povod za ponovno osvajanje IT Globusa.

"Podsetiću da je veb-sajt u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navrata ove godine dostigao brojku od milion otvorenih stranica u toku jednog dana. Ovaj rezultat doprineo je da naš sajt bude najbolje rangiran u regionu Jugoistočne Evrope po internacionalnom veb-monitoring servisu Alexa.com", rekao je Dejan Restak, direktor veb-sajta B92.

Restak kaže da su novine koje su pokrenute na sajtu tokom 2005. godine značajno doprinele osvajanju ove nagrade: "Izdvojio bih, pre svega, segment Život u kome se, kao što mu i samo ime govori, obrađuju teme iz svakodnevnog života, zdravlje, putovanja, automobilizam i sl. Pored ovoga inovacija broj jedan na sajtu je svakako novi format za emitovanje multimedijalnog sadržaja - 'Podcast B92'. Ovaj format spada u novitete i na svetskom nivou".

Nagrade IT Globus dodeljene su u 15 kategorija. Zlatni globus dodeljen je kompaniji "Microsoft Beograd" za otvaranje Razvojnog centra SCG. Nakon Kine, Indije i Irske, Mikrosoftov Razvojni centar otvoren je i u Srbiji. Ovaj korak kompanije Mikrosoft omogućiće zemlji stvaranje velikog potencijala u oblasti razvoja informacionih tehnologijia i softverske industrije.

Naj promašaj

Naziv najvećeg IT promašaja u protekloj godini, koju dodeljuju vodeći informatički novinari iz Srbije i Crnoj Gore, dobio je Zavod za informatiku i Internet. U obrazloženju se navodi da je to"zato što nema očekivane rezultate u razvoju informatike i interneta, odnosno ne vidi se da Zavod čini bilo šta čime bi opravdao svoje postojanje. Čak ni veb lokacija ovog Zavoda u čijem je imenu 'Internet' ne radi". Kompletan spisak nagrađenih može se naći na adresi časopisa Mikro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.