Izvor: B92, 30.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 na Beogradskoj nedelji dizajna

U okviru Beogradske nedelje dizajna, a povodom 20 godina postojanja Radija B92, predstavljene su ekranizacije čuvenih radijskih džinglova B92.

Autori video spotova su učesnici radionice Video radio, koja je realizovana poslednjih mesec dana u saradnji sa kreativnim timom B92.

Prepoznatljivi radijski džinglovi autora Mjehura Ubice dobili su svoja video izdanja. Na male ekrane njih su doneli mladi autori koji su poslednjih mesec dana prošli kroz radionicu Video radio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dvoje od sedam autora, Verica Sokanović i Strahinja Fatić, za B92 kažu da su audio zapisi bili inspirativni, tako da je zadatak bio lak.

"Nije bio problem da se rodi ideja nego je problem bio da se odlučimo, ideje su počele da se krcaju, toliko su kreativni i otvaraju velike mogućnosti, tako da nije bio problem da vizualizujemo džingl”, priča Verica Sokanović.

"Ja sam radio ovog Dilera i to je nekako išlo, on mi je nekako bio ljigav i kad sam krenuo da ga radim, on je bio hobotnica i sve je došlo samo po sebi na kraju", dodaje Strahinja Fatić.

Pored Verice i Strahinje, priliku da svoje ideje realizuju dobilo je još osam mladih profesionalaca i studenata dizajna.

Kombinujući grafiku, animaciju, crtež i fotografiju njihov zadatak je bio da što kreativnije ilustruju najkraću radio formu – džingl, navodi umetnički diretor B92 Igor Oršolić.

On ističe se većina učesnika ni ne seća vremena kada su se džinglovi prvi put emitovali.

Posetioci štanda B92 u Dizajn parku u Kluzu do subote uveče glasaju za svog favorita, a kao poklon dobijaju majicu sa motivima 20. rođendana radija, koja je takođe delo mladih dizajnera.

Tri najbolje ekranizacije biće nagrađene, a svi džinglovi nastavljaju svoj život na programu Televizije B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.