Automobili bez vozača do 2020.

Izvor: Mondo, 19.Maj.2015, 05:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobili bez vozača do 2020.

"Nisan" će do 2020. godine početi da proizvodi automobile sa tehnologijom automatske vožnje. Da li ćemo smeti da ih vozimo?

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Sa proizvodnih traka japanskog proizvođača automobila "Nisan" će do 2020. godine početi da izlaze automobili sa tehnologijom automatske vožnje. Od propisa različitih vlada će zavisiti da li će ljudi moći da ih koriste na ulicama, rekao je izvršni direktor "Nisana" Karlos Gosn.

Brojni proizvođači >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << automobila širom sveta, kao i kompanije van autoindustrije, uključujući Google, rade na tehnologijama koje će omogućiti autonomnu vožnju automobila.

Gosn je poručio da će "nisanovi" automobili bez vozača biti spremni do 2020, ali da će prepreka da se oni nađu na putevima biti propisi širom sveta.

Google je u svrhu testiranja svojih autonomnih automobila u SAD do prošle godine njima prešao 500.000 kilometara, a Kalifornija, Florida i Nevada već su izglasale zakone koji otvaraju put za legalizaciju automomnih vozila u saobraćaju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.