Atrakcija za lenje turiste (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atrakcija za lenje turiste (VIDEO)

Najduže pokretne stepenice na svetu izgrađene su za lenje turiste, koji bi da uživaju u prirodi - ali da ne pešače.

Foto: PrintScreen/YouTube

Ove stepenice napravljene su u Enši grand kanjonu u kineskoj provinciji Hubei, a ideja je da se na ovaj način privuče veći broj turista koji posećuju ovu destinaciju.

Vožnja pokretnim stepenicama, najvećim na otvorenom prostoru, traje 18 minuta.

Izgranja ovih pokretnih stepenica koštala je 4,76 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << miliona evra, a vožnja će turiste koštati 2,7 evra.

Napravljene su od mešavine drveta i čelika, a okružene su pešačkim stazama, kako bi se što bolje uklopile u ovaj divan pejzaž.

Stepenicu se sada protežu na dužini od 688 metara, a jedan deo stepenica dužine 288 metara otvoren je za turiste još od 2011. godine.

Ovaj "prevoz" može da preveze 7.300 turista za sat vremena, a očekuje se da će se ovim pokretnim stepenicama provozati oko 600.000 turista godišnje.

Izgledaju sjajno, moramo da priznamo, ali oni koji su ih već probali, nisu oduševljeni - kažu da se stepenice previše sporo kreću I da na vrh stižu sporije od onih koji peške obilaze ovaj kanjon.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.