Izvor: B92, 11.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aska stigla u Beograd

Beograd -- Aska, napuštena keruša rase pit bul, koja je prethodnih dana pravila probleme u Valjevu, stigla je u Beograd.

Nju i njenu štenad preuzelo je društvo za zaštitu životinja Orka. Pomogla je i Skupština grada Beograda, koja je obezbedila vozilo veterinarske stanice, kako bi se keruša i njeni mladunci iz Valjeva prebacili u beogradski pansion, gde će biti smešteni do udomljavanja.

Ženka pit bula je prethodnih dana napala nekoliko ljudi u valjevskom vrtiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a dozvoljavala je da njoj i mladuncima priđu samo deca koja žive u okolini, koja su je hranila i skrivala od šintera.

Elvir Burazerović iz Orke kaže da sada sledi akcija da se pas i štenad udome: "Danas smo preuzeli Asku i njenih sedam štenadi kako bismo pomogli Aski i toj deci koja su je toliko volela i brinula o njoj. Ja se zaista mogu zahvaliti samo Skupštini grada Beograda na velikom razumevanju i na tome što su nam ustupili vozilo kojim smo je preneli, a sada naravno sledi akcija za Asku i njene štence i molba da je neko usvoji."

Zanimljivo je da se na teritoriji Beograda i u okolini ne sme držati pas vrste pit bul terijer, što je odluka od pre deset godina. Međutim, problem je što Kinološki savez smatra da pit bul nije definisan kao rasa, pa se može tretirati kao mešanac, što ne omogućava sprovođenje odluke o zabrani. Najviše nevolja u vezi sa pit bul terijerima ipak zadaju nesavesni vlasnici, koji prepuštaju svoje ljubimce ulici, stvarajući probleme kakve je u Valjevu nedavno izazvala Aska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.