Izvor: B92, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antologija "Nije srpski lupati"

Beograd -- Antologija sadrži 50.000 verbalnih "bisera" i "gluposti" koje je u proteklih 15 godina izreklo 1.500 javnih ličnosti Srbije.

Beogradski Status tim u sastavu: Zoran Pavić, Nenad Zorić i Slaviša Lekić, objavio je prvi tom Antologije savremene srpske gluposti "Nije srpski lupati". U zbirci je, sortirano po poglavljima, zabeleženo šta su sve rekli ("i ostali živi") političari, sportisti, folk pevači, akademici, novinari, i ostali.

Autori su na promociji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << knjige podsetili na neke izjave:

Imam problema zbog atentata na Đinđića - Dušan Mihajlović

Modernizacija, kako to šuplje zvuči - Vojislav Koštunica

Litar crnogorske loze nije ni manje opasan od jednog džointa - Čedomir Jovanović

Iz iskustva znam da nimalo nije lako odrasti - Boris Tadić

Alkohol ne sme da trpi zbog posla - Svetislav Basara

Možemo hiljadu godina biti pod embargom - Slobodan Milošević

Moja supruga se isključivo bavila pisanjem - Slobodan Milošević

Kada Milošević u Hagu odsedi 500 godina zatvora, po povratku ćemo ga streljati - Nenad Čanak

"Zašto smo se odlučili na ovaj korak? I da bi zaradili neku kintu i da zabeležimo sve gluposti koje su obeležile poslednjih 15 godina, od 1991. do 2006. Mnogo toga je izrečeno, ono što je bar malo smešno ili jako glupo nalazi se u ovoj zbirci", kaže jedan od autora Slaviša Lekić.

Autori knjige kažu da antologija može da se čita na svakom mestu, nije bitan redosled čitanja jer na svakoj stranici postoji poneka izjava. Oni već sada najavljuju i drugo izdanje antologije, koja bi trebalo da bude objavljena u septembu.

"Zaključio bih sa jednom genijalnom rečenicom pametne dece iz TV serije Saut park koja glasi: 'Nikada nemojte da potcenjujete moć grupe glupih ljudi. A kada je ta grupa velika, tada su stvari još rizičnije'", kaže Zoran Pavić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.