Izvor: Luftika.rs, 23.Apr.2023, 13:55

Anja nikad ne isključuje bojler: „Moj muž kaže da nam to jede struju“

Nekome je taj kućni uređaj uključen stalno, a nekome po potrebi. Pritom, računi za struju im često budu na sličnom nivou, pod uslovom da ostalim resursima raspolažu jednako. O čemu je reč?
Čitateljka Biznis Telegrafa, Anja, kaže da je „navikla“ da ostavlja bojler uključen po ceo dan, jer želi da uvek ima toplu vodu. Tvrdi da je probala i obrnutu strategiju, ali da joj račun za struju nije bio znatno umanjen.
S druge strane, otkad živi sa suprugom često su u konfliktu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jer je on stava da bojler treba isključivati – radi uštede, ali i kada nisu tu, da slučajno ne dođe do nekih nemilih situacija zbog upaljenog uređaja.
Dakle, nije reč samo u uštedi struje i novca, već i o trajanju bojlera (grejača), a opet se sve to svodi na – vaš novčanik.
Po ko zna koji put postavljamo isto pitanje – Ko je u pravu, Anja ili njen suprug?
Majstori kažu da nema „100% tačnog odgovora“, jer on zavisi od više faktora, odnosno od vašeg stila života, domaćinstva, organizacije unutar doma.
Ukoliko dom deli bračni par ili u njemu živi samac, te ako toplu vodu iz bojlera koristite samo za tuširanje (kupanje) – onda je preporuka isključiti bojler onda kada vam ne treba. Iako to nije uvek izvodljivo, predlaže se uključivanje bojlera noću, kada je struja jeftinija.
Ako je, pak, po sredi višečalana porodica – više ćete uštedeti ako je bojler stalno uključen. Osim toga, zavisi da li se voda iz bojlera koristi samo za tušranje (kupanje) ili i za kuhinju. Ako sva topla voda u domu ide iz jednog aparata – onda je preporuka da bojler na isključujete.
Momenat o kojem, ipak, malo nas razmišlja, a koji je najvažniji jeste da bojler uvek isključite kada ste pod tušem.
Izvor: Biznis Telegraf
Pas slučajno uključio fen pa izazvao požar u kući

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.