Anđeo Čuvar (prica)

Izvor: JavneVesti.com, 24.Maj.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđeo Čuvar (prica)

Anđeli se nalaze oko nas, samo je potrebno dovoljno pažljivo promatrati svet oko sebe. Gledati one bitne stvari. Malene sitnice, naizgled potpuno nevažne, a zapravo istinski najpotrebnije.

 
Svako se u jednom trenutku svoga postojanja zapitao jesu li anđeli stvarni? Kako izgledaju? Koji je njihov cilj i smisao postojanja?
 
Mnogi su posvetili celi životni vek istraživajući mistična bića i njihovu svrhu u našim životima, te su napisane mnogobrojne teorije >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << na temu postojanja anđela. Ja sam razvila svoju priču.
 
Anđeli se nalaze oko nas, samo je potrebno dovoljno pažljivo promatrati svet oko sebe. Gledati one bitne stvari. Malene sitnice, naizgled potpuno nevažne, a zapravo istinski najpotrebnije. Potporu. Nježnost. Ljubav…
Pronašla sam te sitnice u jednom biću.
 
Zamislite kako bi izgledalo vaše idealno provođenje slobodnog vremena, nešto što bi mogli raditi nedeljama, bez prestanka, bez straha da bi vam moglo dosaditi ili postati naporno. Nešto za što biste mogli reći:
 
Odričem se svega za samo jedan dan, samo jedan sat proveden čineći ono što volim.
 
Ono nešto što volim i zbog čega bih se odrekla svega je svaka sekunda provedena u njegovom zagrljaju.
 
Zašto?
 
Jer kad sam uz njega osećam se vrednom. Ne sumnjam u sebe i svoje postupke. Znam da on veruje u mene i onda kada sam ja nesigurna u sebe. Jer me podržava u svemu. U njegovoj blizini se ne bojim nikoga i ničega.
 
I kada izgubim zadnji atom snage i odustanem od svega, njegov pogled mi ponovo vrati nadu, želju i volju za neodustajanjem.
Jedan pogled…
 
prica andjeo cuvarŽeleti biti bolji, truditi se više samo da bi izmamili osmeh na licu voljene osobe. Ne bojati se…
Dopustiti da izdvoji tvoje mane i oblikuje ih u tu nevidljivu figuru savršenstva. Ne bojati se…
Samo tvoj. Savršen zbog načina na koji ti pokazuje koliko te voli. Ljubav… Hrabrost… Svaka stanica tvoga bića usmerena prema njemu poput magneta. Duša, razum, srce… Sve odiše njegovim mirisom.
 
Takva osoba je tvoj anđeo. Takvu osobu sam pronašla. Ne znam kako ni zašto. Možda je i on pronašao mene. Ali jedna stvar je sigurna. Ona jedna nebitna sitnica. Znam da sada ne bih mogla zamisliti svoj život bez njega. Bez njegovog dodira, zagrljaja, poljupca…
 
Jer on je moja snaga. Kako živeti bez svoje snage? Kako živjeti bez osobe koja ti pomaže da dišeš punim plućima, da uživaš u životu? Bez bića uz kojeg misliš da snovi mogu postati stvarnost jer on je taj koji drži nit između sna i jave. Jedino što trebaš je pokloniti mu sebe i svoje najdublje snove…
 
I ne bojati se! On će znati šta i kako s njima. Zbog toga i jeste ovde… Da štiti tvoje želje, ostvaruje snove, bude tvoje utočište kada svi nestanu.
 
Ne boj se.
 
On nikada neće otići.
 
Večno tvoj anđeo čuvar…
 
 
Autor:Marija

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.