Ana Dabović: U ljubavi često promašujem

Izvor: Story, 07.Mar.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Dabović: U ljubavi često promašujem

Košarkašica Ana Dabović, koja je nedavno okončala vezu sa Draganom Đilasom, otkriva da će od leta živeti u Los Anđelesu, kaže da slobodne trenutke koristi kako bi se igrala sa svojim bratancem i ističe da joj se muškarci udvaraju onoliko koliko im ona to dozvo

Foto: Dado Đilas, Story Press

Svako ko je imao priliku da upozna srpsku košarkašicu Anu Dabović (25) uverio se u to koliko ova mlada sportistkinja slavi život. Rečenice ne izgovara bez širokog >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << osmeha, dok joj krupne plave oči sijaju od zadovoljstva. Ko me poznaje, zna da sam uvek raspoložena i spremna da iskoristim svaki trenutak  života najbolje što mogu. Kod mene ne postoji ni sekunda ljutnje ili negativne energije, kaže Ana odgovarajući na pitanje da li je vedrina stvar pristojnosti ili nešto što bespogovorno definiše njen karakter. Košarkašica turskog Ormanspora početkom godine proglašena je trećom najboljom igračicom na Starom kontinentu, a tokom predstojećeg leta svoj talenat izmeriće u najboljoj konkurenciji, u Americi, pošto je potpisala ugovor sa timom Los Anđeles Sparks. Ana Dabović visoka je 183 centimetra, kroz život se vodi mišlju da ne treba gledati u druge već biti zadovoljan onim što jesi. Slabost su joj slatkiši. Nije mnogo aktivna na društvenim mrežama i više voli da dobije pismo nego SMS poruku. U šali komentariše da je prerano otišla iz Herceg Novog, tako da mediteranska klima i smenjivanje plime i oseke od nje nisu stigli da naprave romantičnu dušu. Na košarkaškom terenu je prodorna, precizna i ume da preuzme odgovornost. Pitali smo je da li je takva i u ljubavi. 

- Ista sam kao i na terenu, s tim što šutiram manje, a promašujem više – pronicljivo kaže sportistkinja koja od nedavno više nije u vezi sa predsednikom košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom.

Ne želeći da se osvrće na privatni nivo svoje svakodnevice, Ana se drži priče o sportu poručujući da je za napredak domaće košarke potrebno više ljudi kao što je njen bivši partner, što dovoljno govori o tome da je sa nekadašnjim predsednikom Demokratske stranke u prijateljskim odnosima. Konstatovali smo da je često viša, energičnija i sposobnija od muškaraca koji su preko puta nje, na šta je kao iz topa rekla: Ne provodim vreme sa takvima.

Istina je kako je mnogo onih koji bi voleli da provode vreme uz jednu od naših najlepših sportistkinja, a ona je na kraju našeg razgovora poručila da joj se muškarci udvaraju onoliko koliko im ona to dozvoli.

Crnokosa Novljanka odrasla je u sportskoj porodici. Otac joj je košarkaški trener, a i brat joj se takođe bavio ovim sportom. Tu su i dve starije sestre, Jelica koja je bivša košarkašica i Milica sadašnji kapiten našeg nacionalnog tima i jedna od najzaslužnijih osoba za to što se o srpskim damama u ovom sportu ponovo govori i piše.

- Imala sam tu sreću da se uz pomoć Miličinog iskustva pripremim za sve ono što me očekuje. To mi je mnogo pomoglo da se razvijam – tvrdi Ana dodajući opasku:

- Milica mi je uvek davala dragocene savete i ne bi bilo u redu da je baš uvek pobedim u basketu, tako da je ponekad i pustim. Ali, pored svih članova porodice koji imaju veze sa košarkom, bez mame Nevenke ništa ne bih uspela.

Jedan od najradosnijih momenata u porodici Dabović dogodio se u oktobru minule godine, kada je Anin brat Milan postao tata.

- Mali Vuk je sada jedino dete u našoj velikoj porodici. Sigurna sam da će bratu i snaji biti teško da ga vaspitavaju pored nas tetki koje sve radimo da ga razmazimo. Čim dobijem više od jednog slobodnog dana, odmah rezervišem avionsku kartu i dođem u Srbiju da vidim svog bratanca – opisuje ona.

Piše: Stefan Tošović

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.