Aleksandar Šapić: Nisam se oženio zbog drugih već zbog sebe

Izvor: Story, 21.Feb.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Šapić: Nisam se oženio zbog drugih već zbog sebe

Bivši sportista i sadašnji predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić govori zašto je u tajnosti otišao pred matičara sa svojom višegodišnjom izabranicom Milicom Rajačić, s kojom ima sina Maksima, a kroz dva meseca očekuju još jedno dete.

Aleksandar Šapić, foto: Luka Šarac, Fejsbuk

Nekada jedan od naših najvoljenijih vaterpolista, a danas predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić (36) i njegova izabranica Milica Rajačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << nakon tri godine veze izgovorili su 28. januara sudbonosno da na intimnom opštinskom venčanju. Ponosni roditelji sina  Maksima (1,5) obavili su svečani čin pred najužim krugom najmilijih, a Milica je odlučila da uzme prezime svog supruga. Sada s nestrpljenjem očekuju da po drugi put postanu roditelji, pošto će za dva meseca poželeti dobrodošlicu novom članu porodice.

- Više od dvadeset godina bavim se javnom profesijom, što kao sportista, što danas na poziciji na kojoj se nalazim. Navikao sam na sve što ona sobom nosi i interesovanje medija, ali nikada nisam preterano voleo da govorim o svojoj privatnosti. Nemam šta da krijem, već naprosto ne uživam u tome. Sa svojom nevenčanom, od skora venčanom suprugom živim više od tri godine i imamo sina. Trudim se da nešto zadržim za sebe, jer ako se potpuno ogolite, živite život zbog drugih, a ne zbog sebe. A ja se nisam ni oženio zbog drugih, već zbog sebe – ističe Šapić, koji govori i na koji način se roditeljska osećanja prožimaju kroz rad u Humanitarnoj organizaciji Novi Beograd.

- Meni je i danas teško i nemam dovoljno snage da uđem u svaki problem tih ljudi. Zato sam i napravio organizaciju koja ne bira čija je muka veća, već pušta ljude da sami odluče kome će da pomognu. Nemam dovoljno emotivne snage sve da podnesem, što verujem da nema mnogo veze s roditeljstvom. Svaki normalan čovek koji sasluša neki od tih problema, bez obzira na to da li je stvorio svoju familiju, ne može pred njima da ostane ravnodušan – kaže Aleksandar, koji nikada nije krio kako je na njega uticalo rođenje sina Maksima.

- Ne verujem da želim ni više, a ni manje svom detetu od bilo kog roditelja koji se trudi da vaspitava svog naslednika i obezbedi mu što bolju budućnost. Ne želim oko toga da pravim neku famu. Rođenje sina promenilo me je zbog toga što je to ogromna obaveza. Odgovorni ste za jedno malo stvorenje koje će sutra postati čovek, a vi ste taj koji mora da ga pripremi za život – govorio je Aleksandar prošlog leta za Story.

Piše: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.