Aleksandar Radojičić: Gradska avantura filmskog junaka

Izvor: Story, 19.Feb.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Radojičić: Gradska avantura filmskog junaka

Iako važi za jednog od najbolje obučenih mladih glumaca, poznati umetnik tvrdi kako je alergičan na odlazak u kupovinu, kao i to da postoje modna pravila kojih se strogo pridržava, ali i prilike kada sebi dozvoljava smelije izlete

Aleksandar Radojičić, foto: Andreja Damjanović

Nisam od onih koji umeju da definišu svoj modni stil, ali smatram da je udobnost osnova svega, pa i oblačenja. Najbolje se osećam u garderobi koju bih definisao kao sportsku eleganciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Naučio sam da cipele i kaiš obavezno kombinujem u istoj nijansi i trudim se da se pridržavam tog modnog pravila. Međutim, sklon sam i modnim ekscesima, pa volim da ponesem dve boje koje nikako ne idu zajedno. Modne eksperimente praktikujem na premijerama i meni bitnim događajima, tada nosim malo smelije kombinacije, mada ne volim da preterujem i skrećem pažnju, a to su ujedno retke prilike kada se elegantno oblačim.

Još iz perioda kada sam se ozbiljnije bavio fudbalom ostala mi je navika da kupujem patike, tako da sportske obuće, ali i dukserica ima najviše u mom ormanu. Znam ljude koji godinama koriste isti parfem, ali nikada nisam bio od onih koji se emotivno vezuju za stvari i odevne predmete mada imam jednu dragu duksericu još iz srednjoškolskih dana. S godinama sam shvatio da sam postao alergičan na šoping, odnosno bilo koji vid odlaska u kupovinu. Često odlazim u tržne centre, ali zbog bioskopa, resotrana, programa za decu, a prodavnice zaobilazim u širokom luku. Ali moja kupovina najčešće se dešava kada sa ćerkom Ajom odem u neku od igraonica, pa tada u prolazu i kupim neki komad garderobe ili kada mi je potrebna neka odevna kombinacija za neku od premijera.

Nikada nisam tražio modne savete, naravno volim da ih saslušam i od svojih koleginica i sestre, koja je završila dizajn, ali na kraju uvek sam donesem određenu odluku, a i kada sam bio mali, nisam voleo da idem u kupovinu s roditeljima. Ne volim nakit za muškarce, u srednjoj školi imao sam fazu kada sam nosio narukvice s određenim porukama, a od asesoara zadržao sam se samo na satovima. Ipak, postoje oni koji odlično ukombinuju neke lančiće u svoj stil i to zaista umeju dobro da ponesu. Dopada mi se stil oblačenja Dejvida Bekama, zato što je on pomerio određene granice u svetu mode, na primer uspešno je iskombinovao zimsku kapu i majicu na bretele. I moje kolege takođe imaju dobar stil.

Kad smo zajedno na premijerama, svi smo potpuno različito obučeni i originalni, ne pripadamo nikakvim kalupima. Kod žena odmah primetim da li se dobro osećaju u odeći koju nose, i to je najvažniji parametar dobrog stila. Seksepil nije u tome kad su devojke što oskudnije obučene, već se krije u energiji.

Piše: Danilo Mašojević

Modni urednik: Ivana Rabrenović

Stajling: Ana Mijatović

Šminka: Gordana Jatić

Frizura. Srna&Sofija za studio Prostor

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.