Ako vas na putu uhvati nevreme...

Izvor: Mondo, 29.Okt.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vas na putu uhvati nevreme...

Prema poslednjim informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama, ali ima kiše i vetra na pojedinim deonicama.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nepovoljne vremenske prilike u većem delu naše zemlje, uz kišu praćenu jakim vetrom, večeras otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vozačima se savetuje da, ukoliko naiđu na jaku kišu ili pljusak, smanje brzinu, kao i da vozilo zaustave na prvom bezbednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mestu pored puta ili na parkingu.

Kako se vozi dok pljušti...

AMS ujedno podseća da mokar kolovoz produžava zaustavni put vozila, a uslovljava i povećan broj saobraćajnih nezgoda, dok vetar otežava saobraćaj pre svega na mostovima i nadvožnjacima, jer su tu udari vetra najjači, a mogu biti opasni ukoliko brzina nije prilagođena.

Kako se vozi kada je na putu sneg

Na izmenu u saobraćaju treba računati na deonicama na kojima se izvode radovi, gde je potrebno posebnu pažnju obratiti na postavljenu saobraćajnu signalizaciju, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Kako se vozi kada je magla

Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz Srbije u pravcu ka Mađarskoj, zadržavanja za putnička vozila na graničnim prelazima Horgoš, Horgoš 2, Kelebija i Bački Vinogradi su oko 60 minuta.

Na graničnom prelazu Bajmok, zbog nestanka električne energije saobraćaj je obustavljen. Na ostalim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.