Izvor: Mondo, 20.Avg.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako treba da letite avionom dok pljušti kiša...

Do kraja vikenda će vreme u Beogradu biti promenljivo sa pljuskovima. To može da utiče i na avionski saobraćaj.

Foto: Ilustracija: AP Photo/Matthias Schrader

  "Molimo putnike da informacije o statusu svog leta potraže u Službi informacija putem broja telefona 209-4444, putem internet prezentacije www.beg.aero ili u izabranoj avio-kompaniji", navedeno je u saopštenju aerodromu "Nikola Tesla", nakon što je usled olujnog nevremena u Beogradu od 12.40 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obustavljeno snabdevanje vazduhoplova gorivom.

To je učinjeno u skladu sa propisima i procedurama u cilju očuvanja bezbednosti letenja, s obzirom na to da se vazduhoplovi u takvim vremenskim uslovima ne smeju snabdevati gorivom, navedeno je u saopštenju aerodroma.

Snabdevanje gorivom će biti nastavljeno, kada se steknu propisani vremenski uslovi.

Iz tog razloga iz Beograda kasnili su letovi Er Srbije za Atinu, Bukurešt, Tiranu, Solun, Dubrovnik, Tivat, kao i let aviokompanije Aeroflot za Moskvu.

Ranije tokom dana, avion kompanije Lufthansa iz Frankfurta koji je trebalo da sleti na aerodrom "Nikola Tesla" u 12.10 časova i avion iste kompanije iz Minhena koji je trebalo da sleti u 12.35 časova preusmereni su na aerodrom u Budimpešti.

Oko 15.00 časova kašnjenja su beležili i letovi Er Srbije za Sofiju, Istanbul, Skoplje, Banja Luku, Sarajevo i Podgoricu, kao i aviokompanija Flaj Dubai za Dubai.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.