Ako se stalno svađate, bez brige

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako se stalno svađate, bez brige

Samo treba da budete strpljivi. GODINAMA.

U prvim godinama veze i braka, svađe su normalna stvar. Ali, kako vreme prolazi, sve je manje rasprava, zaključili su psiholozi nakon istraživanja koje je trajalo čitavih 13 godina.

Što ste duže zajedno, veća je verovatnoća da će nesuglasice zameniti humor i razumevanje, pokazali su rezultati studije.

U prvim godinama partnerskog odnosa, kad su deca mala i parovi se suočavaju sa brojnim finansijskim brigama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svađe su česte, ali kad prođe vreme, supružnici počinju da se razumeju na dubljem nivou, spremniji su da "zažmure" na sitnice koje im kod partnera idu na živce, i svađe su sve ređe.

Osim toga, i kad se posvađaju, lakše i brže praštaju jedno drugom, tako da je odnos znatno opušteniji nego u prvim godinama zajedničkog života.

Tokom istraživanja koje je trajalo 13 godina, psiholozi su pratili odnos parova koji su u braku bili između 15 i 35 godina. Svaki par analiziran je u tri navrata, u razmacima od nekoliko godina.

Ispostavilo se da negativan, odbrambeni stav tokom godina slabi, i da su ispitanici oba pola sve opušteniji kako vreme prolazi, ali i zadovoljniji odnosom sa partnerom, prenosi "Dejli mejl".

"Naše istraživanje ukazuje na paradoks poznog životnog doba. Uprkos poteškoćama, i promenama kroz koji svaki romantični odnos prolazi, brakovi sa godinama postaju stabilniji", kaže autor studije Robert Levenson profesor psihologije sa Berklija.

Dakle, ako ste stalno svađate i ponekad vam je dosta svega… imajte u vidu da će stvari postati bolje. Možda će potrajati godinama, ali sve će se rešiti na kraju. Samo je pitanje da l' imate živaca da čekate toliko...

Ovo je "zabranjeno", čak i u svađi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.