Ako imate suvu kožu, evo šta (ne) treba da radite

Izvor: Mondo, 24.Sep.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako imate suvu kožu, evo šta (ne) treba da radite

Postoji jedna stvar koja vam isušuje kožu, a da toga niste svesni.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Suva koža je jedan od neprijatnijih pratilaca jeseni i zime. Ali, evo iznenađenja: uz vremenske uslove, kožu isušuje i loš san, verovali ili ne.

Dermatolozi su utvrdili da neispavanost pojačava isušivanje kože, tako da "san za lepotu" nije samo mit, već činjenica.

Suva koža deluje starije, a evo kako da izbegnete tu neprijatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pojavu:

Nemojte se tuširati suviše dugo jako toplom vodom

Vruća voda nije prijatelj naše kože, ali je naročito štetna ukoliko se vrelom vodom tušrate neposredno pred spavanje. Temperatura tela malo se podigne dok spavamo i onda naša koža trpi dva toplotna "udara" za kratko vreme, objasnila je za Women's Health dermatolog dr Marina Peredo. Ako baš ne možete da se ne tuširate vrelom vodom, onda se bar tuširajte najmanje dva sata pre odlaska u krevet.

Ovlaživači prostora su vaši prijatelji

Gubitak vlažnosti transepidermalnog sloja kože usporava se ukoliko u vazduhu ima dovoljno vlage. Zato nije loše da zimi kad se stanovi greju, a napolju šiba vetar i vazduh je suv, koristite ovlaživače prostora.

Ne preterujte sa pilingom

U jesen i zimu, najbolje je da koristite sredstva za piling koja sadrže hijaluronsku kiselinu, koja će pomoći koži da zadržei vlažnost.

Nega kože u jesenNega kože u dvadesetim, tridesetim...Šta kažu dermatolozi o "modernim" načinima negeKako da se negujete medom

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.