„Air“ na turneji

Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Air“ na turneji

Sjajni francuski bend „Air”, koji će 10. februara nastupiti u „Beogradskoj areni” u okviru 11. „Gitar art festivala”, veliku evropsku turneju na kojoj promoviše novi album „Love 2” je započeo 26. novembra rasprodatim koncertom u danskom gradu Arhusu.

Kako navode danski dnevni listovi, članovi popularnog elektrosastava su oduševili publiku, a koncert koji su započeli numerama „Do The Joy” i „Love” završili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su velikim hitovima „Sexy Boy” i „La Femme D’Argent”.

Da podsetimo, grupu „Air”, jedan od najoriginalnijih elektronskih bendova današnjice, čine Nikolas Goden i Žan-Benoa Dankel. Nakon odličnog EP izdanja „Premiers Symptomes” iz 1997, francuski duo naredne godine objavljuje sjajan debitantski album „Moon Safary” koji je u mnogim anketama uvršćen na liste najboljih ploča devedesetih. S tog albuma veliki hitovi su postale numere „Sexy Boy”, „All I Need” i predivna pesma „Kelly Watch The Stars”. Sredinom 2000. su objavili album „The Virgin Suicides” na kojem se nalazi muzika iz istoimenog filma koji je režirala Sofija Kopola. Inače, „Air” su u dva navrata sarađivali sa rediteljkom. Koliko će koštati karte i kada počinje prodaja, biće saopšteno sredinom decembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.