Adria media Grupa pokreće projektno studiranje u saradnji sa Univerzitetom Educons

Izvor: Story, 25.Maj.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adria media Grupa pokreće projektno studiranje u saradnji sa Univerzitetom Educons

Kompanija Adria Media Group i Univerzitet EDUCONS potpisali su danas ugovor o saradnji, kojim će kao društveno odgovorne kompanije otpočeti zajednički rad na pokretanju programa projektnog studiranja u Srbiji

Potpredsenik kompanije Adria Media Group, Natalija Cvetković i prof. dr, Aleksandar Andrejević, foto: promo

Ova saradnja uticaće i na unapređenje sistema i kvaliteta obrazovanja, naučno-istraživačkog rada i razvoja drugih obrazovnih projekata društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << a za cilj treba da ima formiranje budućih medijskih kadrova Srbije i regiona.

Obostrani interes za nastanak i razvoj saradnje sa ciljem unapređenja sistema obrazovanja i naučno-istraživačkog rada Adria Media Group i Univerzitet EDUCONS će realizovati kroz niz koraka u narednih tri do pet godina. Programi koji će biti formirani obuhvataće zajednička istraživanja, seminare, domaće i međunarodne konferencije, razmenu znanja i informacija, unapređenje studijskih programa i praktičnih znanja iz pojedinih naučnih i obrazovnih oblasti koje su od posebnog interesa za dalji razvoj kadrova iz oblasti digitalnih medija. Takođe, akcenat će biti stavljen i na razvijanje potpuno novih servisa i edukativnih programa sa inplementacijom u realnom vremenu i praksi.

- Na ovaj način Adria Media Group kao društveno odgovorna kompanija svoju brigu o mladima i svojim budućim kadrovima podiže na novi nivo jer model projektnog studiranja predstavlja suštinski model punog tržišnog povezivanja kompanije i institucija visokog obrazovanja. Ne samo da se direktno utiče na modifikaciju studijskih programa prema realnim kadrovskim potrebama na tržištu medija već se otvara prostor za sigurno zapošljavanje ovako formiranih mladih i obrazovanih ljudi i predstavlja dobar primer rešenja pitanja nezaposlenosti. Adria Media Group se nada da će svojim primerom zajedno sa svojim novim partnerom, Univerzitetom EDUCONS, pokrenuti sličnu dobru praksu i kod drugih kompanija – izjavila je potpredsednica Natalija Cvetković.

 - Ovaj ugovor je početak transformacije statusa Univerziteta Educons ka fondiranoj ustanovi čime se ulazi u svetske trendove visokog obrazovanja takozvanog projektnog  studiranja  gde će i naučno-istraživački rad i transferi znanja biti podređeni potrebama kompanija jer je to i jedini opravdan razlog raison d’etre (smisao postojanja) i funkcija visokog školstva kao servisa privrede izjavio je prof. dr Aleksandar Andrejević nakon potpisivanje ugovora.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.