6 načina da se razbudite, a da ne popijete kafu

Izvor: 24sata, 13.Nov.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 načina da se razbudite, a da ne popijete kafu

Tuširanje malo hladnijom vodom može da bude totalno neprivlačno. Ali s vremenom biste se navikli, a ta promena temperature može da smanji stres.

Mnogi imaju naviku da novi dan započnu uz šoljicu kafe.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da ispijanje kafe smanjuje rizik za dijabetesa, depresije i nekih vrsta raka.

Ali, ako vam ispijanje kafe zbog nekih razloga ne odgovara ili niste u mogućnosti da sledite tu svoju jutarnju naviku, postoje i druge mogućnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << />
Ovo je šest načina da se razbudite koje preporučuje "Huffington Post":

1. Istezanje

Zauzmite "riblju pozu". Lezite na leđa i stavite ruke ispod bokova. Zatim podignite prsa iznad ramena i polako istegnite glavu. Ova vežba stimuliše telo i pomaže u borbi protiv umora.

2. Jedite jabuku

Ovo je brzinski način da se razbudite. Jabuke sadrže prirodne šećere i druge ugljene hidrate koji mogu da  stabilizuju nivo šećera u krvi. Na isti način će delovati i banana i narandža. Ako ste u mogućnosti kombinujte voće sa grčkim jogurtom za osećaj sitosti.

3. Izvucite se iz kreveta i vežbajte

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

6 načina da se razbudite, a da ne popijete kafu

Izvor: Kurir, 14.Nov.2014, 00:48

Tuširanje malo hladnijom vodom može da bude totalno neprivlačno. Ali s vremenom biste se navikli, a ta promena temperature može da smanji stres..Mnogi imaju naviku da novi dan započnu uz šoljicu kafe. Dosadašnja istraživanja su pokazala da ispijanje kafe smanjuje rizik za dijabetesa, depresije...

Nastavak na Kurir...

6 načina da se razbudite bez jake kafe

Izvor: Svet plus, 14.Nov.2014

Mnogi imaju naviku da dan započnu ispijanjem jake crne kafe ne bi li se razbudili. Međutim, ako niste u mogućnosti da sledite tu svoju jutarnju naviku, ima još načina da se brzo razbudite. nbsp;

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.