5 načina da pobedite nesanicu

Izvor: JavneVesti.com, 14.Feb.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 načina da pobedite nesanicu

Verovatno nema čoveka koji bar jednom nije imao problem sa nesanicom.I tada svi radimo isto -mučimo se i čekamo da nam san dođe.Postoje neka bolja rešenja!


1 .BEZ UZNEMIRENJA
Što znači ne gledajte informativne emisije na TV-u, a naročito ne vesti pred spavanje! Uznemirujuće novosti razbijaju san. Naš mozak je napravljen tako da procesuira ono što je poslednje čuo, pa ako su u pitanju nesreće ili crna hronika, to će loše uticati na uspavljivanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com <<

2.PROBLEME OSTAVITE ZA SUTRA
Ukoliko imate aktuelne situacije koje vas muče ili nemate rešenja za njih, doći će vam baš onda kad ne treba, zajedno sa nesanicom.Tada uzmite papir i zapišite ih. Na taj način ćete ih materijalizovati na papiru i izbaciti iz glave.

3. MISLITE NA DOBRE STVARI
Psiholozi kažu da ideju o odlasku u krevet treba povezati sa nečim što vas usrećuje.Tako naš mozak povezuje misao o spavanju sa onim što je dobro, a kada se približi vreme spavanja bićete preplavljeni pozitivnim osećajem. Mislite o tome kako ćete biti odmorni ujutro,da spavanje obnavlja organizam...

4. RED I RED
Naše telo voli red, pa tako i mozak. To znači da svake noći treba da legnemo u isto vreme, ali i da brinemo o hrani pred spavanje.Izbegavajte teške i velike obroke i ne uzimajte kofein ili nikotin baš neposredno pred odlazak u krevet.

5.JEDITE ŽITARICE
Ovsena kaša, pahuljice i hleb od integralnih žitarica povećavaju proizvodnju serotonina koji usporava nervnu aktivnost, umiruje mozak i širi poruku telom da je sve u najboljem redu.
http://sanovnikonline.com

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.