Првог дана Сајма туризма гужве, разнолика понуда, попусти од пет до 45 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 18:08

Првог дана Сајма туризма гужве, разнолика понуда, попусти од пет до 45 одсто

Међународни сајам туризма у Београду који је од јутрос отворен за посетиоце на једном месту туристима пружа разнолику понуду за одмор, од етно-села и бања у Србији и у региону до егзотичних дестинација, као што су оне у далекој Индонезији, Куби, на Сао Томе и Принципе. Фото: Танјуг/Владимир >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Спорчић Судећи по гужви која је брзо по отварању завладала у халама 1, 1А и 4 интересовање домаћих туриста за путовања је огромно, као и туристичких земаља да се представе на овој највећој смотри туризма у југоисточној Европи.
Посетиоце на сајам свакако привлаче и традиционални сајамски попусти који нису изостали ни ове године, а углавном се крећу од од пет до 15 одсто, мада како тврде туристички посленици има и попуста већих од 45 одсто.
Када је реч о ценама аранжмана, директор Асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић за Тањуг је рекао да су оне нешто веће него прошле године, између 10 и 15 одсто, а код чартер аранжмана за 15 до 20 одсто. „Попусти који се дају су прилика да се то поскупљење мање осети, а важно је знати и да они који не дођу на сајам могу да искористе попусте које агенције дају и да могу да их остваре у агенцијама“, рекао је он.
Сами посетиоци са којима смо разговарали признају да су их попусти које очекују довели на сајам, на то су, кажу, навикли годинама а ова добра пословна пракса није изостала ни ове године.
„Гледамо разне аранжмане, посебно оне у Грчкој и Турској. Ипак, најрадије бисмо ишли у Ситонију. И за њу има попуста, крећу се од пет до 10 одсто. Лане смо овде нашли место где ћемо летовати, надам се да ћемо и ове године“, рекао нам је један средовечни господин који је на сајам у потрази за дестинацијом за летовање дошао са супругом.
Туристичке организације из Србије са својом понудом у виду бања, етно села, градских и осталих садржаја смештене су у хали 4 Београдског сајма, где је и штанд Канцеларије за Косово и Метохију, на коме се представљају општине и јужно и северно од Ибра. Своју понуду данас је представила Косовска Митровица, а портпарол ове општине Смиљана Деспотовић Вулетић за Тањуг је рекла да представљати Косовску Митровицу значи представити њену душу, традицију и историју, а то је најбоље осетити посетом знаменитостима као што су Споменик палим борцима и споменик Кнезу Лазара, Тргу кнеза Лазара, Храму светог Димитрија.
На сајму се представља и Република Српска, а овај наступ према речима руководиоца Сектора за промоцију туризма Туристичке организације РС Марка Радића за РС много значи и очекивања су велика јер су гости из Србије најбројнији посетиоци у Републици Српској.
„Лане је било 200.000 долазака, ове године очекујемо 10 до 20 одсто више. Овде представљамо нашу традицију, обичаје, културу и све што је идентитет српског народа у РС, а то су бање, планински комплекси, пешачке и бициклистичке стазе, језера, садржаји на води“, рекао је он за Тањуг.
Што се цена тиче, каже да су оне још лане повећане за 10 до 20 одсто, али да је Република Српска и даље ценовно доступна за госте из Србије. А њих су, навео је он, две врсте, једна су групе које доводе агенције, долазе аутобусима и посећују више градова, а друга су породице које у РС бораве између три и пет дана.
Наступ на Међународном сајму туризма много значи и за Националну туристичку организацију Црне Горе (НТОЦГ), а њена директорка Ана Марковић Трипковић за Тањуг је рекла да је посебан изазов сваке године бити нов на овом најзначајнијем сајму туризма у региону.
„Наше туристичке организације које овде наступају су се потрудиле да свака од њих има понеки новитет који би изненадио госте из Србије. Ми смо за њих традиционално најпрепознатљивији по приморју и највише долазе тамо, али сматрам да би требало да истраже и остале делове Црне Горе, где пре свега мислим на сеоска домаћинства којих је из године у годину све више“, истакла је она.
Као посебну атракцију навела је и жичару која повезује приморје са зелеђем односно Котор са Ловћеном и којом се за мало више од 10 минута са нула метара надморске висине пење на 1.300 метара. Према њеним речима, туристичка привреда је за туристе из Србије припремила посебне повољности као што су специјални сајамски попусти од око 15 одсто, за све резервације које се направе за време трајања сајма.
Тако је стратешки партнер НТО ЦГ, национални авио-превозник Аир Монтенегро припремио специјалну цену повратне карте током трајања сајма, по цени од 99 евра из Београда ка Подгорици и Тивту, које се могу искористити за путовања до 26. октобра.
Хотелска група Будванска ривијера, НТО ЦГ је за посетиоце сајма обезбедила специјалну промо понуду која важи до 29. октобра за неколико хотела, а посебна понуда обухвата специјалне попусте за децу узраста до 12 година. И други приморски градови су, истакла је она, припремили попусте од око 20 одсто на рани букинг, односно резервације до 29. фебруара.
Медђународни сајам туризма траје до недеље, 25. фебруара.
Vučić sutra na svečanosti proglašenja ambasadora Sportskih igara mladih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Првог дана Сајма туризма гужве, разнолика понуда, попусти од пет до 45 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.