10 sjajnih načina da iskoristite talog od kafe

Izvor: Story, 05.Mar.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 sjajnih načina da iskoristite talog od kafe

Ne žurite s pranjem šoljice! Pre toga možete da učinite mnogo toga za svoje telo i domaćinstvo.

Foto: Profimedia

1. Kafa ne samo što neutrališe mirisene već im ne dozvoljava da se mešaju međusobno. Zato je korisno da šoljicu s talogom stavite u frižider i sačekate da deluje.

2. Ovo svojstvo kafe može vam pomoći i ukoliko je vaš ljubimac neposlušan i ima naviku da toalet bude tamo gde on odluči. Pomešajte osušeni talog sa osušenom i samlevenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << korom pomorandže i stavite ovu mirišljavu smesu na mesta koja su vašem ljubimcu poslužila kao toalet.

Šta je zdravije – kafa ili čaj?

3. Verovali ili ne, talog može rešiti problem ogrebotina na nameštaju od tamnog drveta! Sve što je potrebno jeste da pomešate talog od kafe s malo vruće vode i utrljate u ogrebotinu.

4. Dodajte malo glicerina talogu od kafe i tom mešavinom prebrišite predmete od kože: nameštaj, rukavice i sl. Bićete iznenađeni rezultatom!

Kreativno: Napravite mirišljavu sveću uz pomoć kafe

5. Sposobnost kafe da neutrališe mirise može pomoći i ukoliko ste kupili novčanik ili torbu jakog mirisa. Potrebno je samo da pospete unutrašnjost ovog predmeta kafom, a posle ga isperete i ubrzo će miris nestati.

6. Talog se smatra fenomenalnim đubrivom za biljke kojima su pogodna tzv. kisela zemljišta, poput ruža i ljiljana.

Da li ste znali da kafa utiče na veličinu grudi?

7. Dok perete pepeljaru, iskoristite malo taloga i ona će ubrzo izgubiti neprijatan miris.

8. Jeste li znali da kafa razara celulit? Potrebno je samo da talog utrljate na mesta na kojima se on taloži, a potom taj deo tela prekrijete folijom i držite 20 do 30 minuta.

Da li znate zbog čega kafa sa šećerom ima dobar ukus?

9. Kafa vam može pomoći u borbi s insektima. Tamo gde se oni obično skupljaju pospite malo taloga i ubrzo će insekti zaobilaziti vaš dom.

10. Talog od kafe pogodan je i kao piling za lice i telo. Nakon što ga nanesete, ostavite da deluje dvadesetak minuta, a potom ga isperite mlakom vodom.

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.