Izvor: Luftika.rs, 31.Avg.2023, 10:15

10 saveta veštačke inteligencije kako preživeti sa minimalnom platom u Srbiji

Kako preživeti sa minimalnom platom?
Odgovor na ovu alhemiju novinari portala N1 potražili su od najnovijeg mentora i propovednika savremenih ljudi – veštačke inteligencije.
Oni su platformi ChatGPT postavili pitanje – kako preživeti u Srbiji sa minimalnom platom koja iznosi oko 40.000 dinara.
Odgovor koji je takozvana veštačka inteligencija ponudila neće pomoći sam od sebe crevima koja krče i novčaniku koji umire od promaje, ali se pojedini zaključci mogu primeniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kako bi se nekim čudom dočekao datum idućeg novčanog priliva.
„Suočavanje sa minimalnom platom u bilo kojoj zemlji može biti izazovno, ali uz dobro planiranje i pametne navike, možete bolje upravljati svojim resursima“, napisao je četbot u odgovoru i dao 10 saveta koji bi mogli da pomognu da preživite u Srbiji sa minimalnom platom.
1. Pravite budžet Napravite detaljan budžet kako biste imali jasnu sliku svojih prihoda i rashoda. To će vam pomoći da bolje upravljate novcem.
2. Prioriteti troškova Identifikujte svoje osnovne potrebe kao što su hrana, smeštaj, računi za komunalije i zdravstveno osiguranje. Ove stavke treba da budu prioritet u vašem budžetu.
3. Štedite na hrani Kupujte jeftinije namirnice, koristite sezonske proizvode i razmotrite mogućnost kupovine u većim količinama jer to često može biti jeftinije po kilogramu ili litri.
4. Koristite javni prevoz Ako živite u urbanim sredinama, javni prevoz je obično jeftiniji od posedovanja automobila. To može značajno smanjiti troškove.
5. Razmislite o cimerstvu Ako iznajmljujete stan, razmislite o pronalaženju cimera kako biste podelili troškove smeštaja.
6. Isključite nepotrebne usluge Pregledajte svoje mesečne pretplate i usluge. Ako postoje oni koje retko koristite, razmotrite njihovo ukidanje.
7. Tražite dodatne izvore prihoda Razmislite o dodatnim poslovima ili freelance radu ako vam vreme i sposobnosti to dozvoljavaju.
8. Kupujte polovne stvari Umesto kupovine novih, razmislite o nabavci polovnih stvari kao što su odeća, elektronika ili nameštaj.
9. Vodite računa o energetskoj efikasnosti Smanjenje potrošnje struje i gasa može značajno smanjiti račune za komunalije.
10. Edukacija o finansijama Učenje o pametnim finansijskim odlukama, investiranju i upravljanju dugovima može vam pomoći da dugoročno bolje upravljate svojim novcem.
Na kraju odgovora četbota navodi se da je važno da ostanete „uporni, kreativni i da se prilagodite situaciji kako biste bolje upravljali svojim resursima“.
„Prepoznavanje prioriteta i postavljanje realnih ciljeva su ključni faktori u uspešnom suočavanju sa izazovima minimalne plate“, dodaje ChatGPT.
Veštačka inteligencija odabrala 10 najboljih domaćih pesama svih vremena

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.