Богат и разноврстан програм ове недеље у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 17:04

Богат и разноврстан програм ове недеље у Галерији Матице српске

У оквиру Манифестације „Музеји за 10 “ у Галерији Матице српске приредиће се богат и разноврстан програм, међу којима се издвајају: Фото: Градске инфо У среду, 17. маја у 19.00 сати Поводом обележавања 150 година од рођења Надежде Петровић и Манифестације Музеји за 10 биће одржано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предавање Драгане Божовић, музејске саветнице из Уметничке галерије „Надежда Петровић“ у Чачку, посвећено животу и делу знамените сликарке.
У петак, 19. маја у 19.00 сати У оквиру пратећег програма Манифестације Музеји за 10, у петак, 19. маја у 19.00 сатиу Галерији Матице српске одржаће се промоција књиге проф. др Владимира Симића.  Портрет српског интелектуалца у доба просветитељства објављена у суиздаваштву Матице српске и Галерије Матице српске Присутнима ће на промоцији поздравну реч упутити проф. др Драган Станић, председник Матице српске и др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, док ће о књизи говорити проф. др Мирјана Д. Стефановић, историчарка књижевности, проф. др Александра Кучековић, историчарка уметности и др Владимир Симић, историчар уметности и редовни професор на Филозофском факултету у Београду.
У суботу, 20. маја од 12.00 до 18.00 сати У Галерији Матице српске ће се први пут одржати Дан друштвених игара и нових технологија намењен превасходно младима, с идејом да се уметничка колекција Галерије прикаже на интерактивнији начин. Ослањајући се на нове музеолошке праксе и педагошке приступе, едукатори Галерије ће у сарадњи са центром за друштвене игре Mipl пружити прилику свим заинтересованима да се опробају у различитим друштвеним играма које се баве темом музеја и уметности. Велика сала „Сава Текелија“ у Галерији Матице српске ће у периоду од 12.00 до 18.00 сати постати јединствени уметнички простор за игру, разоноду и дружење.
Бајка која се пева: „Чаробна фрула“ Волфганга Амадеуса Моцарта 15. и 17. маја (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Богат и разноврстан програм ове недеље у Галерији Матице српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.