Ексклузивни водич за љубитеље адреналина: Најбоља места у Новом Саду за авантуристичке активности!

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 15:00

Ексклузивни водич за љубитеље адреналина: Најбоља места у Новом Саду за авантуристичке активности!

Било да спадате у групу одважних људи, увек спремних на изазове у жељи да доживе узбуђење или сте од оних који желе да доживе нешто ново и узбудљиво по први пут, те сте у потрази за адреналином, а станујете у Новом Саду, лепа вест је да не морате да идете далеко како бисте добили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << своју дозу. Фото: Pexels/Tom Fisk У Новом Саду, или барем његовој непосредној близини, налази се велики број места на којима можете да учините неку екстремну активност.
Разлози посезања за адреналинским активностима су бројне. Било да желите да се ослободите стреса или радите на побољшању свог самопоуздања.
Адреналин парк на Фрушкој гори и пењачки клуб на СПЕНС-у У склопу елитног етно-комплекса на Фрушкој гори, под називом Врдничка кула, налази се оаза за све љубитеље адреналина.
У питању је „адвентуре парк“ који се простире на вигавом спусту на површини од око 450 метара.
Инструктор ће вам дати сву потребну опрему (кацигу, закачаљке, опрему за зип лине) и са пода пратити ваш напредак, док ћете ви имати задатак да пређете тридесетак препрека које су градиране по тежини.
Приликом ове авантуре, ви ћете прелазити са дрвета на дрво, а у неким моментима налазићете се на висини од око 50 метара изнад земље.
Сусрешћете се са ходањем по лијани, прелажењем са дрвета на дрво путем шетајући по нестабилним љуљашкама, монтирањем зип лине-а којим ћете се спустити до наредне станице и разним нестабилним начинима који ће вам сигурно задовољити жељу за адреналином.
За ову авантуру постоји само један услов, а то је да нисте нижи од 160 центиметара.
Цена преласка адреналин парка је 2000 динара, док се доплата за личног инструктора у свом моменту може додати у пакет и износи 500 динара.
Што се пентрања тиче, само у затвореном простору, на СПЕНСУ можете посетити пењачки клуб „Адреналин“ где се налази највећа пењачка стена у затвореном простору у Србији.
Цена једног тренинга за пењаче којима не треба инструктор је 600 динара, док ће сви који се први пут сусрећу са пењањем, ради своје сигурности, морати да унајме и инструктора.

Скок падобраном са аеродрома на Ченеју У непосредној близини Новог Сада, на аеродрому Ченеј, са лепим временом отвара се још једна падобранска сезона што ће се посебно допасти заљубљеницима у слободу!
У оквиру Аеро клуба „Нови Сад“ налази падобрански центар „Скyдивинг Нови Сад“ који је ове године започео са падобранским обукама.
Међутим, ово место интересантно је и за све оне који не желе да постану професионални падобранци, већ само желе да искусе тај свечани моменат слободе који пружа скакања из авиона на 3000 метара.
Уколико вам се оваква идеја чини интересантном, морате се окушати у тандем скоку, односно скоку из авиона заједно са инструктором.
До задате висине лети се петнаестак минута, након чега долази до вашег момента храбрости. Слободан пад траје око четедесетак секунди, а онда се отвара падобран и имате десетак минута да пријатно и полако лелујате изнад наше предивне равнице и сабирате утиске.
Скок је у потпуности сигуран јер у сваком моменту иза леђа имате инструктора који иза себе има пуно година искуства у падобранству и који ће вам читав доживљај учини још лепшим јер ће вам давати смернице како највише да уживате у „паду“.
Цена за ово искуство је 250е са снимком који ћете касније моћи да гледате и изнова и изнова доживљавате ваш адреналински буст.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Tandem Skok Novi Sad (@skydiving_novisad)


Лет параглајдером на Тителском брегу На Тителском брегу могуће је летети параглајдером. У овом спорту нема слободног пада, али има изненадног убрзавања пулса, поготово ако рецимо, имате страх од висине и желите да га победите.
На чистини Тителског брега, вучом кола ћете се уздићи на небо, довољно брзо да вам ово искуство постане веома занимљиво, а опет толико посетепено да имате времена да се навикнете на висину и што свесније доживите осећај летења.
Поглед са висине на овом пределу је чаробан. Моћи ћете да видите Фрушку гору, ушће Тисе у Дунав, али и предивну Царску бару.
Лети се на висини од 600 до 750 метара, а сјајна ствар је то што све време током лета крај себе имате GO Pro камеру која ће забележити ваше читаво искуство. Снимак добијате кроз неколико дана и то потпуно бесплатно!
У зависности од тога који пакет одаберете, за летење параглајдером потребно је да издвојите између 80 и 105 евра.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by •Paraglajding •Titelski breg (@letenje_paraglajderom)


“Paintball“ Адреналинци су веома често љубитељи paintball-а. То је игра из жанра екстремних спортова, у којој се симулира окршај ватреним оружјем и која се данас сматра једним од најконзумиранијих екстремних спортова.
Циљ је погодити, а не бити погодјен. Колико игра траје и који је њен тачан циљ, зависи од сценарија који се одреди при игри. Такмичари се гађају специјалним paintball пушкама које приликом поготка избацују лоптице са бојом које на погођеном остављају флеку.
У Новом Саду постоји више паинбалл клубова, али један од најстаријих је Зона адреналина. У неколико зона, на преко 10.000 квадратних метара могуће је доживети адреналин на безброј могућих начина.
Занимљиво је да је Зона адреналина од скоро увела и paintball за децу, због чега и најмлађи могу да уживају у игри на најбезбеднији могући начин.
Цене за учествовање у игри су 700 рсд по особи, а за ту своту особа добија опрему, могућност играња на терену и 100 куглица. Куглице је у сваком моменту могуће докупити.
Фото: Pexels/Rainer Eck Пешачење стазама Фрушке горе Иако прави заљубљеници у адреналин не чекају посебну прилику, за оне који немају навику често да освајају врхове наше панонске планине, надолазећи Фрушкогорски маратон права је прилика!
Од 19 маратонских рута које постоје, неке попут Фрускогорског ултра екстремног маратона, са успонима и силасцима од око 5000 метара прави су изазов!
Цене котизације за овогодишњи маратон уколико се пријављујете као спортиста, крећу се од 3500 динара па до 7000 динара, док су цене за рекреативце 600 динара. Наравно, на сам дан маратона пријаве ће коштати нешто више у односу на наведено.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Fruškogorski maraton (@fruskogorskimaraton)


Priča o dva novosadska mosta – bivšem i budućem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ексклузивни водич за љубитеље адреналина: Најбоља места у Новом Саду за авантуристичке активности! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.