Додик: Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 09:43

Додик: Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће Кристијан Шмит, којег је посетио немачки министар одбране Борис Писторијус, можда постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Какав је то јад и чемер када министра одбране >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Немачке о стању у БиХ информише човек који се лажно представља“, упитао је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Писторијус је јуче боравио у Сарајеву, где са састао са министром одбране у Савету министара БиХ Зуканом Хелезом, а посетио је и Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника.
Додик каже да је Писторијус, како је навео, посетио немачког туристу у канцеларијама ОХР-а и изјавио да је „захваљујући њему могао више и боље да се упозна са БиХ“. „Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ. Да је Шмит из Баварске објективни туристички водич, господин Писторијус из Доње Саксоније би чуо о томе да политичари у Републици Српској, као и они у Немачкој, траже да се поштују уставом прописане надлежности БиХ и Српске“, поручио је Додик.
Додик је упитао и колико Немачка поштује БиХ, када више верује некоме без легитимитета, него легитимним носиоцима власти. „Сећања на прошлост и немачку улогу у БиХ су трагична и болна. Не желим да нам и будућност буде таква“, закључио је председник Републике Српске.
Mandić: Interes Crne Gore da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.