Izvor: Arte, 17.Maj.2021, 10:02

Zenit 21/21

Otvaranje izložbe radova nastalih u okviru projekta međufakultetske saradnje Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda i Akademije likovnih umetnosti iz Zagreba pod nazivom Zenit 21/21koje se održava u Galeriji FLU 18. maja 2021. godine, u 19č.

Izložba će trajati do 24. maja 2021. godine.

Inicijalna tačka ovog projekta je grafički roman Slobodan pad - Vladimira Veljaševića (izdanje Besna kobila 2018.) kao polazište za umetničko istraživanje  i ujedno obeležavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << 100 godišnjice objavljivanja prvog broja časopisa Zenit. Projekat se odvija u dve etape, prva u Zagrebu, a druga u Beogradu, gde će u Galeriji FLU biti izloženi radovi sledećih učesnika:

Izlagači sa Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda

Profesor Maja Bosnar, i studenti Sonja Lundin, Dragana Lukić, Lazar Stojić, Luka Višnjić.

Izlagači sa Akademije likovnih umetnosti iz Zagreba

Profesori Josip Zanki i Maja Rožman i studenti Josipa Škrapić, Željko Beljan, Helena Birin i Monika Miloševski.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.