Zanimljiv i EGZOTIČAN odabir destinacija: Evo gde će da putuju građani BiH za prvomajske praznike

Izvor: Blic, 25.Apr.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiv i EGZOTIČAN odabir destinacija: Evo gde će da putuju građani BiH za prvomajske praznike

Prvi maj, praznik rada, sve je bliže, a mesta u avionima i hotelima je sve manje. Da, avionima, jer su upravo destinacije koje iziskuju putovanje avionom, ove godine najtraženije.

Kako tvrde radnici nekoliko turističkih agencija iz BiH građani Bosne i Hercegovine ovogodišnji praznik rada adekvatno će proslaviti, makar oni koji će uopšte imati priliku putovati van države.

Iz pojedinih agencija ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i potražnju za nekim egzotičnim destinacijama, odnosno zemljama koje i nisu baš toliko zastupljene u pasošima građana BiH, među njima su i Iran i Rusija, piše Oslobođenje.

Iz turističke agencije Solazur navode kako su ove godine podjednako traženi i avio i bus aranžmani.

– Od avioaranžmana radili smo Dubai, Istanbul, Maltu i Siciliju, i svi su popunjeni. Za Maltu i Siciliju se leti čarter-letom iz Dubrovnika, ostalo su redovne linije. I to su finansijski malo skuplji aranžmani od ostalih, od nekih 700 KM pa nadalje. Što se tiče autobuskih aranžmana, to su standardne evropske destinacije - Venecija, Prag, Beč, Budimpešta, Milano, Rim, Toskana, od kojih su takođe sve rasprodate, osim Beča i Milana, gde je jedino ostalo nekoliko slobodnih aranžmana. Od destinacija na Jadranu, kao i prethodnih godina, za 1. maj najviše su zastupljeni Dubrovnik i Split, i to su destinacije koje građani ne propuštaju posetiti, bez obzira na to koliko imali slobodnih dana, od kojih na kraju i zavisi dužina boravka van BiH - kazali su za Oslobođenje iz Solazura, dodavši da se građani koji imaju manje slobodnih dana odlučuju za bliže destinacije, kako bi imali više vremena za odmor.

“Relax Tours” agencija je imala znatno više zahteva za daleke destinacije, odnosno neke neobične koje nisu baš standardne ponude.

– Ono što je zanimljivo je da nam je aranžman za Iran popunjen već pre dva meseca. Tu je i standardno atraktivni Istanbul, koji je takođe popunjen. Imamo i neke nove destinacije, a koje su takođe popunjene, to su Maroko i Rusija, koja podrazumeva kombinaciju Moskve i Sankt Petersburga. Od standardnih destinacija koje su zastupljene za 1. maj, tu je takođe Dubai, ali ne u tolikom broju kao već navedene destinacije - reči su radnika iz “Relax Toursa”.

Osvrnuli su se i na destinacije koje podrazumevaju odlazak autobusom.

- Do sada smo prodali Bavarske dvorce, opciju koja podrazumeva kombinaciju Minhena i Salzburga. Taj aranžman obuhvata odlazak u dvorce Bavarske, te obilazak Legolanda za najmlađu populaciju - kazali su iz “Relax Toursa”, dodavši da je od ponuda na Jadranu Dubrovnik najprivlačniji za građane BiH.

Dobar je i Jadran

Iz agencije “Sirius travel” govore kako su u njihovom slučaju, ipak, za nijansu traženije jadranske destinacije.

- Tučepi, Baška Voda, Makarska, Dubrovnik, ove godine će biti najposećeniji za praznik rada. Što se tiče evropskih destinacija, najviše smo zahteva dobili za Siciliju, Toskanu, Maltu i Azerbejdžan - kazali su iz ove turističke agencije.

“Golden Tours” iz Tuzle za ovogodišnju proslavu 1. maja ima takođe bogatu ponudu, kako onu sa evropskim primamljivim destinacijama, tako i onim obližnjim na Jadranu.

- Imali smo dosta aranžmana za Nicu, Kan, Monako, kao i veoma traženu Italiju ove godine, gde su najzastupljeniji gradovi Venecija i Verona. Imali smo i slučajeva gde aranžmane uzima cela porodica, pa su takvim turistima najzanimljivije destinacije aranžmani koji obuhvataju i neke zabavne parkove za decu, verovatno kako bi ugodili i najmlađim članovima svojih porodica. Od destinacija za koje smo takođe imali dosta zahteva izdvojili bismo još i Tursku, kao tradicionalno atraktivnu - rekli su iz “Golden Toursa”, uz konstataciju da su i u njihovoj agenciji ove godine znatno traženije evropske destinacije od jadranskih, piše Oslobođenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.