Za vikend prodato oko 17.000 ulaznica za Štrand

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vikend prodato oko 17.000 ulaznica za Štrand

Nakon niza kišnih dana, juče i danas i preko 30 stepeni. Sunčano i toplo vreme izmamilo je veliki broj sugrađana na jednu od najlepših novosadskih plaža, Štrand.

Kupališna sezona zvanično je počela prvog maja, ali vremenske prilike nisu bile naklonjene ljubiteljima boravka na Dunavu. Letnja temperatura se vratila, a tokom vikenda prodato je oko 17 hiljada ulaznica, što je više nego u celom prethodnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sezone.

"Mi smo naplatu karata počeli 15. maja, ali zbog lošeg vremena, a ovo je bio jedan od najkišovitijih meseci, praktično kao da nismo imali posetilaca, nego je sada počela sezona. Očigledno je da su se ljudi zaželeli lepog vremena, Dunava i Štranda", kaže Ivan Nožinoć, portparol "Gradskog zelenila".

U proteklih nedelju dana vodostaj Dunava je u porastu i iznad granice redovne odbrane od poplava. Upravo zbog toga, prilaz plaži omogućen je do polovine.

"Mi se prilagođavamo vremenskim prilikama, vodostaj je visok, na sreću, poplava ne preti. Naravno, Dunav kada se povuče, ono što je nephodno uraditi je detaljno očistiti pesak od svega onog što je reka nanela", kaže Nožinić.

Podsetimo da će i ove sezone cena karte iznositi 50 dinara. Kao i prethodnih godina, nastavlja se akcija "Humani ponedeljak", te ćete svakog ponedeljka, umesto kupovine ulaznica, biti u prilici da donirate novac i pomognete u lečenju naših sugrađana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.