Za Vaskrs i Prvi maj pet neradnih dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 12:15

Za Vaskrs i Prvi maj pet neradnih dana

Ove godine, pravoslavni vernici u Srbiji imaće pet neradnih dana za vaskršnje i prvomajske praznike, pa zaposleni neće na posao od petka, 30. aprila, do utorka, 4. maja.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Srbiji se praznuju vaskršnji praznici počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Vaskrsa.

Tako se ovde godine, vaskršnji praznici praznuju od 30. aprila (petak) zaključno sa 3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << majem (ponedeljak).

Kako je Praznik rada državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, a ove godine pada u subotu i nedelju, to se, saglasno zakonu, ne radi i prvi naredni radni dan posle vaskršnjih praznika, koji pada u utorak 4. maja.

Đaci će ove godine imati 10-dnevni prolećni raspust, koji, prema kalendaru Ministarstva prosvete, počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

U 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede, 9. maja, ali to nije neradan dan, kao ni Vidovdan koji se obeležava 28. juna, a radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Neradni dan je 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, i to je poslednji neradni dan u ovoj godini.

Za pripadnike islamske zajednice neradni dan bio je 13. april, prvi dan Ramazanskog bajrama, a biće i 21. jul, kada je prvi dan Kurban bajrama, dok je za pripadnike jevrejske zajednice neradan i 16. septembar, odnosno prvi dan Jom Kipur.

Za ovu godinu poslednji radni dan je petak, 31. decembar, a kako nova 2022. stiže u subotu, u ponedeljak 3. januara svi zaposleni će nazad na posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet neradnih dana za vaskršnje i prvomajske praznike

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Ove godine za vaskršnje i prvomajske praznike ne radi se pet dana, počev od 30. aprila zaključno sa 4. majem...To je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja..."Naime, prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Republici Srbiji praznuju se Vaskršnji praznici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.