Izvor: Radio 021, 01.Maj.2021, 13:28

VIDEO, FOTO Kako se na Fruškoj gori proslavlja Prvi maj: Roštilj, narodnjaci i pune bašte kafića

Izletišta na Fruškoj gori danas su puna građana koji su odlučili da 1. maj, Međunarodni praznik rada, proslave u prirodi i uz tradicionalni roštilj.

Reporter 021.rs posetio je Kamenički park, Sremske Karlovce, Stražilovo, Iriški venac i još neke delove Fruške gore.

Od 10 časova na putevima ka izletištima na Fruškoj gori stvorila se gužva, ali nije bilo većeg zastoja u saobraćaju.

U novosadskom omiljenom izletištu, Kameničkom parku uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nema ljudi, jer je zabranjeno paljenje vatre, te se mogu videti porodice ili parovi u šetnji, kao i bilo kog dana.

U Sremskim Karlovcima ima dosta posetilaca, tablica iz različitih delova Vojvodine i Beograda, a bašte kafića su pune. Na Stražilovu, kao i drugim, uglavnom privatnim izletištima oko Karlovaca ima ljudi koji su uranili i prave roštilj. Rendžeri Fruške gore naplaćuju ulaz posetiocima u kolima, a svakome dele i po kesu za smeće. Na samom Stražilovu, kao i drugim mestima ima dosta mesta i razmaka između ljudi, mali broj njih ima masku, ali bar ima neke distance. Kesa za smeće ima dovoljno, kao i kanti, a utisak uglavnom kvare pojedinci koji pustaju preglasno narodnjake.

Međunarodni praznik rada 1. maj ustanovljen je u znak sećanja na taj dan 1886. godine, kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice zahtevajući bolje uslove rada i osmočasovno radno vreme.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO, VIDEO) "NEKAD JE 'KUVALO' KAO U KOŠNICI, A SAD..." Obišli smo prvomajska izletišta širom Srbije i čini se da su izletnici ove godine ZAKASNILI na uranak!

Izvor: Blic, 01.Maj.2021

Prvi maj ove godine se proslavlja u nesvakidašnjim uslovima, u uslovima korone. Od ranog jutra u Beogradu su izletnici izašli da uživaju uz roštilj, muziku i dobro raspoloženje. Ipak, čini se da situacija nije takva u ostatku Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.