U pogonima nekadašnjeg „Prvog maja“ šiju odela „Boss“

Izvor: juGmedia, 10.Apr.2013, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pogonima nekadašnjeg „Prvog maja“ šiju odela „Boss“

PIROT – Predsednik opštine Vladan Vasić danas je sa  direktorom Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Milanom  Ristićem obišao  potpuno obnovljeni pogon Konfekcije Kompanije „AHA Mura Prvi maj“. 

Vasić je izjavio da je zadovoljan onim što je uradjeno u ovom obnovljenom pogonu Konfekcije.

‘’Novoinstalirana oprema je vredna oko milion evra.  U toj hali zaposleno je 180 radnika koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << već poćeli da rade odela za „Boss“. Kada hala krene da radi punim kapacitetom ovde će  raditi 400 radnika’’, rekao je Vasić.

Trenutno u ‘’AHA Muri Prvi maj’’  radi 1.020 radnika, od čega je 200 na obuci.

Direktor Uprave za slobodne zone Milan Ristić je  izjavio da očekuje da najkasnije do kraja juna „AHA Mura Prvi  maj“ krene da radi u okviru Slobodne zone Pirot

‘’Rad u režimu Slobodne zone Pirot  ovoj  kompaniji će doneti dosta olakšanja, uticati na povećanje njene likvidnosti. Biće oslobođeni plaćanja PDV , izmedju  ostalih i energenata i unosa robi i omogućiti brojne druge  pogodnosti’’, rekao  je Ristić.

Englesko-slovenačka kompanija „AHA Mura“ prošle godine u Agenciji za privatizaciji na aukciji kupila je tri proizvodne hale  “Prvog maja“ za 2,1 milion evra, a posle raskida ugovora o privatizaciji sa firmama “Irva investicije“ i “Jabuka“.

(Kraj) paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.